Korszerűsítések a turizmusért

Sikeresen pályázott a Magyar Falu Program felhívásaira Diósjenő előző képviselő-testülete.

A Börzsöny közelében található, vendégvonzó település új vezetése is a turizmus erősítésén gondolkodik. Az első lépés az útfelújítás.
Ezáltal az önkormányzati tulajdonú utak felújítására közel harmincmillió forintot nyertek el, a kistelepülések járda építésének, felújításának anyagtámogatására kiírt pályázaton pedig ötmillió forintot. Jelenleg a vállalkozók kiválasztása van folyamatban.

Ezenkívül Diósjenőn egy másik nagyszabású útfelújítás is lesz, amelynek értelmében a település főútjának számító Kossuth, Szabadság és Petőfi utcákból egy 2 kilométeres szakasz teljesen új burkolatot kap, valamint buszöblök kerülnek kialakításra. Azonban a közútkezelő társaság legutóbbi nyilatkozata szerint, ez már csak jövőre fog megvalósulni.

– A terv az, hogy a Magyar Közút Nonprofit Kft. által elkészített két kilométeres szakasz felújítását folytatnánk a Magyar Falu Programban elnyert összegből. Így a strandot, a kempinget és az üdülő területet összekötő út is korszerűvé válna, amely kedvezhet az idegenforgalomnak – mondta Glöckl Ferenc, alpolgármester.

Hozzátette: az Ady Endre és a Börzsönyi úti járdák felújítására anyagtámogatást nyertek el közel 5 millió forint értékben. Mindezek megvalósításába szeretnénk bevonni majd a helyi lakosokat is a lehető legnagyobb mértékben.

Hozzászólások

Közösen készítik el az Összetartozás borát a Kárpát-medence magyar borászai
Labdarúgó NB I / 7 órája
Győzelemmel mutatkozott be az Újpest új edzője
A házigazda 1-0-ra győzte le a friss Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján.
ez is szép / 10 órája
Harminchatmilliót ért az ötös lottón a Joker
járvány és megfigyelés / 10 órája
Emberjogi aggályokat vetnek fel az applikációk
hősiesség / 11 órája
A lángok közül mentette ki a szomszédját a kállói hős
Tóth-Nagy Orsolya
speciális technikát alkalmazva / 12 órája
Ötezer éves textíliára utaló lenyomatot találtak egy adagedényen
vásárolj hazait! / 14 órája
Hazai termékek vásárlására ösztönöz Szijjártó Péter (videó)
kutatási eredmény / 14 órája
A Déli-óceán felett a legtisztább a levegő a Földön