Kétszázmillió forintos beruházás indulhat Kisecseten

Több évtizedes súlyos gondot orvosolnak hamarosan Kisecseten. Teljesen elkészítik az egész községet behálózó csapadékelvezető árokrendszert.

A falu önkormányzata a Terület- és településfejlesztési Operatív Program keretében adott be pályázatot, és az elbírálók kétszázmillió forintot ítéltek oda a feladatok végrehajtására. Pribelszki Tamás polgármester a Nool.hu érdeklődésére elmondta, hosszú évtizedek óta megoldatlan volt náluk a lehullott csapadék megfelelő elvezetése. Mindössze ásott árkok voltak.

Egy-egy nagyobb zivatar vagy tartós zápor esetén a felgyülemlett víz behatolt az udvarokba és a kertekbe, károkat okozva. Ráadásul Kisecset természeti adottságai sem kedvezőek e tekintetben, hiszen egy patak völgyében terülnek el a házak, és az alacsonyabb pontokon, például a Becske felé eső hajlatban jelentősebb, már-már tószerű vízgyűjtők keletkeztek, amelyek megszüntetése nehézségeket jelentett.

A falu lakossága nagyon várja már, hogy megoldódjon a vízelvezetés problémája

– A TOP-os nyertes pályázatunknak köszönhetően az elmúlt évtizedek legjelentősebb beruházását végezhetjük el – folytatta a polgármester. – A hálózatot teljes mértékben szilárd burkolatú rendszerré alakítjuk át, ez több mint két kilométer hosszúságban történik meg. Természetesen kiépítjük a nélkülözhetetlen átereszeket, a különböző védműveket, hosszú távra biztosítva, hogy ne önthessen el bennünket az özönvíz.

Pribelszki Tamás hozzátette, a Magyar falu programban közel hárommillió forintot kaptak orvosi eszközök beszerzésére, amivel korszerűsíthetik a rendelő műszerállományát. Az összegből többek között EKG-berendezést, vérnyomásmérő készülékeket és defibrillátort is vásárolnak.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Több mint kétezer diák vett részt az MVM Okosbútor versenyén
mór
Nagy István: jövő augusztusban léphet életbe az új bortörvény
Koronavírus / 16 perce
Kormányszóvivő: meghozták a járvány kordában tartásához szükséges döntéseket
Úgy védik meg az emberek életét és egészségét, hogy közben ne kelljen leállnia az országnak.
mázli / 57 perce
Kulcs akadt a torkán, majdnem megfulladt egy fiú
elismerés / 1 órája
Tizenötödszörre adták át a Fiatalok a Polgári Magyarországért díjat
betegség / 1 órája
Koronavírusos a Sztárban sztár leszek! győztese
akció / 2 órája
Nyolc méter magas sátor tetejéről mentettek meg egy eszméletlen férfit
100. évforduló / 3 órája
Utolsó munkaülését tartotta az SBTC 100 elnevezésű alapítvány kuratóriuma
járvány / 3 órája
Rendben elindult a kötelező testhőmérséklet mérése a nógrádi iskolákban
Munkatársainktól