26°
25°
12°
Fotó: Torjay Attila / NMH

Katasztrófafilmbe illettek a balassagyarmati jelenetek

Vonattal ütközött két személygépkocsi Balassagyarmaton, az elkerülő úton – szerencsére csak „elméletben”. A katasztrófavédelmi szakemberek erre a feltételezésre építették csütörtöki látványos gyakorlatukat.

A Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a város hivatásos tűzoltó-parancsnoksága szervezésében tartott gyakorlatot ötven fő bevonásával hajtották végre. Két személygépjármű és egy vonat összeütközését imitálták.

Szeles Péter tűzoltó alezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője elmondta, hogy a gyakorlatot az Ipoly-völgyi különleges mentőegyesület tagjaival – közösen valósították meg.

– A tűzoltók mindenféle élethelyzettel találkozhatnak a káreseteknél. Ezúttal műszaki mentés során a gépjárműből kellett kivágni sérültet, illetve utasokat menteni vasúti kocsiból – ők a Mikszáth Kálmán szakgimnázium rendészeti tanulói voltak – mutatott rá Szeles Péter.

A gyakorlatok folyamatosak a tűzoltók életében. Mivel az állományban magas a fiatalok száma, lehetőséget kell biztosítani számukra, hogy ilyen helyzetekkel is találkozzanak.

– Minden gyakorlaton igyekszünk részt venni – nyilatkozta Renner Péter, az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület vezetője. Hozzátette: a legfontosabb cél a felkészülés, hogy különleges helyzetekben is együtt tudjanak dolgozni, ha az élet úgy hozza.

Hozzászólások

győzelem
Ursula von der Leyen: a baloldal nem támogatta, a jobboldal megszavazta
éves beszámoló / 32 perce
Sikeresen menedzseli intézetét a szécsényi főorvos
A városi közgyűlés és a felügyelő bizottság a Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrum Járóbeteg Szakrendelő Intézet munkájáról a szakmai éves beszámolóját jónak tartotta.
hatalmas érdeklődés / 43 perce
Rekordszámú fesztiválozó járt az idei EFOTT-on
baleset / 1 órája
Két autó ütközött a 22-es úton Őrhalom közelében  – teljes útlezárás
Birodalmi lépegető / 2 órája
Kigördült az első KISS emeletes motorvonat
a király visszatér / 2 órája
Kiderült, ki játssza Elvist az életrajzi filmben
elkalandozna / 2 órája
Új utakra vágyik Újvári Milán táncművész
még jöhetsz! / 2 órája
Túl ügyesen irányította a teherautósofőrt (videó)