17°
28°
18°
2018. 09. 22. 16:25 |
Aki ismer, az tudja: nem vagyok túl kitartó a mozgás terén. Az elmúlt időszakban azonban elhatároztam, hogy ezen változtatnom kell!

Éreztem, hogy szükségem lenne a testi-lelki feltöltődésre, arra, hogy néhány óráig csak önmagammal foglalkozzak, kizárva a hétköznapok olykor felhalmozódó problémáit. Így találtam rá az interneten egy hirdetésre, ami kezdő jógaórák beindulására hívta fel a figyelmemet. Ez szuper lesz! – gondoltam. Kolléganőmmel együtt belevágtunk ezen ellazulási módszer elsajátításába.

Azóta már két alkalommal vettünk részt a jógaközpont kurzusán, ahol az alapgyakorlatokkal, a légzéstechnikával és a jóga hátterével ismerkedtünk meg. Sok ismerősöm kérdezte utána: mit éreztél? A válaszom leegyszerűsítve annyi volt, hogy van még mit gyakorolnom. Meglepett, de a helyes légzés olykor sokkal nehezebben ment, mint egy-egy elsőre bonyolultnak ígérkező póz felvétele. Hazudnék, ha azt mondanám, minden gyakorlat hibátlanul sikerült, de semmi gáz, mert most minden erőmmel azon leszek, hogy megőrizzem az önuralmamat és a fegyelmezettségemet akkor is, ha valamennyi porcikám azt ordítja: ez nem fog menni! Tudom, hogy minden kezdet nehéz, senki sem kezdi profiként a tornát.

A tanulság annyi: a mozgás utáni relaxáció során teljesen kikapcsoltam az agyam, s már a testemnek is szüksége volt egy kiadós átmozgatásra. Másnap volt is izomlázam, de nem adom fel! Elszántan lépkedek testem és lelkem harmóniája felé…

 

Fotó: Shutterstock

 

Címkék

Hozzászólások