Így várja majd a betegeket a hasznosi orvosi rendelő

Összesen százhuszonötmillió forintos támogatásból fejlesztik az egészségügyi alapellátást a közeljövőben a Pásztóhoz tartozó városrészen.

– A beruházás során a Hasznoson lévő orvosi rendelő épületét újítják fel a szakemberek. Az intézményben jelenleg működő háziorvosi-, gyermekorvosi- és védőnői rendelő helyiségei elavultak, nem felelnek meg a kor elvárásainak. A meglévő helyiségek minimális átszervezésével és az akadálymentesítés kialakításával a mai, modern világ igényeinek megfelelő szintű ellátás és használat biztosítható. A projekt keretében az ingatlanban található szolgálati lakást is felújítják – mondta el portálunknak Farkas Attila, a város polgármestere.

Hozzátette: a kapott összegből az egészségügyi szolgáltatásokhoz szükséges orvos technikai műszereket, gépeket, eszközöket és berendezéseket is vásárolnak majd.

– A tervezett beruházás tartalmazza az épület tematikus burkának hőszigetelését, külső- és belső nyílászáróinak, valamint a tetőszerkezetének cseréjét, a fedélszék szükséges javítását, a régi kazánházi toldaléképület bontását, az épületgépészeti és villamossági rendszerek, valamint a belső burkolatok cseréjét és korszerűsítését, de az ingatlan akadálymentesítését is – közölte a polgármester.

A település vezetője kiemelte, hogy a fejlesztésnek köszönhetően nemcsak költséghatékonyabb lesz az intézmény, de egy valóban új és modern orvosi rendelő várja majd a lakosokat.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Több mint kétezer diák vett részt az MVM Okosbútor versenyén
mór
Nagy István: jövő augusztusban léphet életbe az új bortörvény
Koronavírus / 2 órája
Kormányszóvivő: meghozták a járvány kordában tartásához szükséges döntéseket
Úgy védik meg az emberek életét és egészségét, hogy közben ne kelljen leállnia az országnak.
mázli / 3 órája
Kulcs akadt a torkán, majdnem megfulladt egy fiú
elismerés / 3 órája
Tizenötödszörre adták át a Fiatalok a Polgári Magyarországért díjat
betegség / 3 órája
Koronavírusos a Sztárban sztár leszek! győztese
akció / 4 órája
Nyolc méter magas sátor tetejéről mentettek meg egy eszméletlen férfit
100. évforduló / 5 órája
Utolsó munkaülését tartotta az SBTC 100 elnevezésű alapítvány kuratóriuma
járvány / 5 órája
Rendben elindult a kötelező testhőmérséklet mérése a nógrádi iskolákban
Munkatársainktól