Fotó: T.D. / NMH

Hét hektárnyi területet takarítana a romhányi traktor

Szűkebb pátriánkban egyre több önkormányzat szerez be különböző gépi berendezéseket a közterületek rendben tartására.

A nyugat-nógrádi nagyközségben azonban egyelőre hiányzik az ilyen eszköz, ezért most egy pályázattól remélnek forrásokat a megvásárlásához. A kétezer-kétszázas lélekszámú Romhány viszonylag nagy területen fekszik, így komoly méretű zöldfelületekkel rendelkezik. Ezeket eddig döntő mértékben az önkormányzat közmunkásai tartották rendben, illetve gépi bérmunkát alkalmaztak, ami viszont jelentős kiadásokat okozott, így elengedhetetlen lenne a munkagép beszerzése.

– Nemrégiben a Magyar Falu Program pályázatára nyújtottunk be támogatási kérelmet – fejtette ki Vezér Attila polgármester. – Valamivel több mint 12 millió forint értékben szeretnénk hozzájutni egy traktorhoz, amihez csatlakoznának a szükséges eszközök, fűnyíró, sövényvágó, szárzúzó, a téli hóeltakarításhoz kellő tolólap és sószóró. Ezek segítségével lényegesen könnyebben és gyorsabban elvégezhetjük ezeket a tevékenységeket, főleg a tavasztól télig tartó időszakban tisztán tartva a közterületeket. A közfoglalkoztatottjaink rendesen, becsülettel dolgoznak, de az ő erejük, meg a kézi szerszámok nagyon kevésnek bizonyulnak a feladatokhoz.

Vezér Attila hozzátette, összesen mintegy hét hektárnyi ez a folyamatosan kezelt terület. Benne van a község három köztemetője, a polgármesteri hivatal és a szomszédos lakótelep közötti tágas rét, a helyiek által „Anginak” nevezett kastélykert, ahol a közösségi eseményeket tartják, és persze a labdarúgópálya, amit a helyi sportegyesülettel közösen gondoz az önkormányzat.

Hozzászólások

Lila sportfesztivál Nagy Orsolya
Lila sportfesztivált tartottak a nőkért a megyeszékhelyen
Bevezető / 2 órája
Mi a különbség a sport és az e-sport között?
Sokan vannak az ellen, hogy utóbbi és annak a profi szintjét sportnak nevezzük.
LoL regisztráció / 2 órája
Így jelentkezhetsz a Megyék Csatája League of Legends versenyére
FIFA 21 regisztráció / 2 órája
Téged is vár a 300 000 forint összdíjazású torna
LOL / 2 órája
Mi is az a League of Legends e-sportjáték?
bemutató / 2 órája
Mi is az a FIFA?
Kontaktkutatás / 2 órája
Országosan 17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést
bulvár / 3 órája
Oláh Gergőék elárulták, mi közös a szerelemben és a konyhaművészetben
Nool