Gondozzák a gyermeki tehetséget

Lezárult az Ifjúsági Nomád Klub vezetésével 2017 és 2019 között zajlott uniós projekt, amelyben a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium partnerintézményként vett részt egy román általános iskola, egy román gimnázium, egy spanyol kisgimnázium, a füleki magyar–szlovák gimnázium és a közreműködő ifjúsági civil szervezetek mellett.

Az elmúlt két évben az volt a cél, hogy szemléletváltást idézzen elő a résztvevő intézményekben: komplex módon közelítsék meg a tehetségeket.

A projekt záró rendezvényének a Balassi Bálint Gimnázium adott otthont.

– A projekt keretében kézikönyvek is készültek, amelyeket a román kollégák, elsősorban pszichológusok alkottak meg. Az elsőt még júniusban mutatták be Romániában, amely tartalmazza a tehetség felismerésének és gondozásának elméleti hátterét – mondta Jávorné Barsi Boglárka, szervező.

A második könyvet a zá­ró­ren­dez­vé­nyen ismerhették meg a jelenlévők. A kötet három műhelysorozatot foglal magában, ezeket három különböző korosztálynak javasolják.

Jávorné Barsi Boglárka hozzátette: a balassagyarmati iskola számára fontos lépés volt, hogy elkezdték használni a program által javasolt felméréseket. Az intézményben két korosztályban általános tehetséggondozásra, érzelmi-szociális nevelésre és kommunikációra fókuszáló tehetséggondozó csoport működik.

 

Hozzászólások

napi cuki
Örökbe fogadták Csicejt (videó)
szia, Fanni! / 1 órája
Kislányt hagytak a kecskeméti megyei kórház inkubátorában
A kórházban a Fanni keresztnevet kapta.
példaképek / 1 órája
A legeredményesebb egyetemi sportolókat díjazták
elismerés / 1 órája
Szakács Árpád kapta a Lovas István-sajtódíjat
segítség / 1 órája
Hogyan indul a polgári per? (videó)
Borostyánba zárva / 1 órája
44 millió éves hernyót találtak német kutatók
program / 2 órája
Digitális foglalkozásokon vehetnek részt a salgótarjáni iskola diákjai
Veres Edina
Gulyás Gergely / 2 órája
Teljes körű vizsgálat kell Gothár Péter szexuális zaklatásának ügyében