Hallgassa élőben!
Fotó: L.B. / NMH

Fontos beruházásokkal szépül a szentei óvoda

Az önkormányzat közel 30 millió forintot nyert el a napokban óvodai tornaszoba kialakítására a Magyar Falu Programban.

– Az intézménybe járó több mint 60 gyermek számára eddig a csoportszobákban oldották meg a mozgásos foglalkozásokat az óvodapedagógusok – mondta Illés Kálmán. Szente polgármestere hozzátette: – Azonban a magas létszám miatt gondot okozott ezek kivitelezése. Sajnos az önkormányzatunk költségvetése a jogos igény ellenére sem tette lehetővé, hogy önerőből létrehozzunk egy tornaszobát. Ezért annak megvalósítására pályázatot nyújtottunk be, amelyet végül sikeresen meg is nyertünk.

A létesítményt teljesen új épületben alakítják ki. Ebben a tornaszobán kívül helyet kap majd egy öltöző, egy szociális blokk, valamint egy technikai helység is.

– Számunkra ez nagyon fontos volt. Nemcsak azért, mert az intézmény évek óta teljes kihasználtsággal működik, hanem azért is, mert fontos szerepe van a település lakosságmegtartó erejének növelésében – mondta Illés Kálmán.

Ezenkívül a Szentei Bóbita Óvoda és Bölcsőde az elmúlt időszakban két nagyobb fejlesztéssel is gazdagodott. A Magyar Falu Programban elnyert közel ötmillió forintból korszerűsítették az óvodaudvart. A Nemzetgazdasági Minisztérium 30 millió forintos támogatásával pedig főzőkonyhát alakítottak ki és rendeztek be az intézményben.

– Eddig külső szolgáltatón keresztül tudtuk biztosítani a melegétkeztetést a gyermekek számára, azonban így rövidesen már helyben is el tudjuk készíteni a minőségi, egészséges ételeket. A projekt hamarosan lezárul, hiszen a konyha használatbavételi eljárása lezárult, a működési engedély kiadása folyamatban van – mondta a polgármester.
A beruházások végeztével megújult, komplex szolgáltatásokat nyújtó intézmény várja majd a gyermekeket.

Hozzászólások

Magyar Kupa
A Veszprém visszahódította a kézilabda-trófeát
menekültek a rendőrök elől / 2 órája
Két magyar meghalt, öten súlyosan megsérültek egy autós üldözésben Bajorországban
Egy ideiglenes rendszámmal ellátott BMW sofőrjét akarták igazoltatni a rendőrök, de az autó elhajtott, később pedig egy fának csapódott.
gyönyörű / 4 órája
Teljesen meztelenül pózol a kertben a terhes Mihalik Enikő
baleset / 4 órája
Felborult egy autó Szendehelynél, útzár van érvényben
kertben / 5 órája
Nemcsak szereti, de évtizedek óta termeszti is a szép virágokat a szécsényi család
Szenográdi Ferenc
bronzmeccs / 5 órája
Hétméteresekkel a Balatonfüred nyerte a bronzérmet a kézilabda Magyar Kupában
toplista / 5 órája
A Barcelona a világ legértékesebb futballcsapata
rejtély / 6 órája
Feltehetőleg saját unokája holttestét rejti egy 17. században élt püspök koporsója