Hallgassa élőben!

Fenyőmanókkal is díszítik Nemti forgalmas pontjait

Közeledik advent első hétvégéje. Egy maroknyi lelkes Nemtiben élő magánszemély – ahogyan a nagyobb ünnepek előtt – most is összefogott, hogy az év talán legszebb időszakára ünnepi díszbe öltöztessék a falut.

A faluba érkezőket fenyőágakból készített manók üdvözlik, amelyek a következő hetekben egyre több helyszínen tűnnek majd fel. A buszmegállókban, a főút mentén integetnek kedvesen az arra járóknak.
Az ötletes figurákat néhány lelkes helyi lakos készíti folyamatosan. Szabadidejüket áldozzák arra, hogy ezzel is segítsenek az itt élőknek és a településen áthaladóknak a karácsonyra hangolódni.

– Tavaly döntöttünk úgy, hogy a nagyobb ünnepek előtt megpróbáljuk kicsit szebbé, hangulatosabbá varázsolni Nemti közterületeit – fogalmazott Szota Ferencné önkormányzati képviselő, hozzátéve: – Az előző évben szalmából hatalmas mikulást készítettünk, majd húsvét előtt nyusziruhába bújtattuk a bálákat. Helyi magánszemélyek és vállalkozások biztosítják a szükséges kellékeket, de tavasszal cserepeket és virágpalántákat is vásároltunk, azzal díszítettük a falut.

A Nemtibe érkezőket fenyőágakból készített manók üdvözlik, amelyek egyre több helyszínen tűnnek majd fel
Fotó: L. B. / NMH

Ládecki Anita, a kezdeményezés egyik ötletgazdája is lelkesen kiveszi részét a munkákból. Mint mondta, az elmúlt évben karácsony előtt kézműves-foglalkozáson készültek a fenyőfa díszei. Sajnos idén a járványhelyzet miatt ez a rendezvény elmaradt. Ám egészen december elejéig minden hétvégén összejönnek – a vonatkozó egészségügyi szabályokat betartva –, és a manók mellett adventi koszorút is készítenek, valamint a község végén álló fát is feldíszítik.

– A település szépítése mellett az is nagyon fontos, hogy ezek a kezdeményezések összehozzák és össze is tartják a csatlakozó helyieket – fogalmazott Ládecki Anita, aki azt is elmondta: – Baráti közösséggé kovácsolta a civileket a fenti program.

Mint mondta, számos pozitív visszajelzést kaptak az itt élőktől munkájukért. Céljuk az, hogy olyan közösségi életet biztosítsanak a településen, ami helyben tartja a fiatalokat.

– Szeretek kézműveskedni, anyukámmal minden faludíszítő programra el szoktunk menni – mondta el Sárándi Kamilla, majd lelkesen készítette tovább a fenyőmanókat.

Hozzászólások

hirdetés
A Dal 2021 – Erős egyéniségek alkotják a zsűrit
morbid tévedés
Döbbenetes! Nyolc nappal a temetés után hazament a halottnak hitt nagymama
időjárás / 22 perce
Felhős, borult időnk lesz
Csütörtökön többfelé számíthatunk esőre, havas esőre.
jóval korábban / 6 órája
Már most megjelentek az első allergén növények pollenjei
hosszabbítás után / 7 órája
Ötödik helyen zárt a magyar férfi kézilabda-válogatott
szívszorító / 7 órája
Kétszer megerőszakolták, öngyilkosságot kísérelt meg a fiatal magyar rapperlány
Igazi bombázó / 9 órája
Csupasz mellet villantott a szexi üzletasszony
várossá nyilvánítás / 9 órája
99 éve lett város Salgótarján: az évfordulónak ezernyi értelmezése volt a XX. században
Veszelovszki Balázs
nem is gondoltuk volna / 9 órája
Vigyázat! Ezért lehet veszélyes a kézfertőtlenítő a gyerekekre