19°
Fotó: Torjay Attila / NMH

Fejlesztések várnak Hollókőre, hogy kevésbé legyen kitéve a szezonalitásnak

A magyarországi világörökségi helyszínek turisztikai fejlesztését támogató pályázati keretből másfél milliárd forinttal részesül Hollókő.

Szabó Csaba, a község polgármestere elmondta, hogy az elnyert összeget az Ófalu, illetve a vár felújítására fordítják. A cél, hogy a meglévő turisztikai attrakciók és szolgáltatások, valamint a tervezett elemek összehangolásával egyedülálló, emblematikus, a szezonalitásnak kevésbé kitett vonzerő jöjjön létre Hollókőn.

A pályázat keretében megszépítik például a Millenniumi Emlékparkot, új növényzetet, valamint járdát, díszkutat és padokat kap a terület. Korszerűsítik továbbá a Dr. Román András Látogatóházat, illetve a kultúrházat. Itt többek között kialakítanak egy raktárhelyiséget, s ide kerül a könyvtár is. Teljes körű felújítást végeznek a Vár Étteremben.

Tovább folytatják az erődítmény rekonstrukcióját: az állagmegóvási munkák mellett, a meglévő kiállítások korszerűsítésén, a hitelesség megőrzésén túl olyan terek létesülnek, amelyekben megvalósulhat a lelőhely és a leletek találkozása.

 

Hozzászólások