Egy napra életre kelt a középkor Alsótoldon

Középkori hangulatot idéző rendezvényt tartottak a településen.

A résztvevők megismerhették a régi idők viseletét, átélhettek egy igazi boszorkányüldözést, és hétpróbán mérhették össze tudásukat.
A pályázati támogatás segítségével megvalósult esemény számos érdeklődőt vonzott, így délutánra meg is telt emberekkel a művelődési ház melletti sportpálya. A rendezvényen megjelentek mások mellett a környező települések polgármesterei, valamint Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés Önkormányzatának elnöke és Alsótold két testvértelepülésének, a szlovákiai Bolyknak, valamint az erdélyi Bikfalvának az első emberei is.

– Az emberek közötti kapcsolatok meghatározóak a kis települések életében. Egy-egy ilyen alkalom lehetőséget teremt a pihenésre, a beszélgetésre, és erősíti az itt élők összetartozását – mondta Sándor Szandra Éva, a falu polgármestere köszöntőbeszédében, aki mindezek mellett kihangsúlyozta a szomszéd településekkel való érintkezés és a határokon átívelő kapcsolatok fontosságát is.

Az egybegyűltek bepillantást nyerhettek a középkor világába, megismerhették a régi idők viseletét, átélhettek egy igazi boszorkányüldözést, a gyerekek pedig hétpróba-feladatokban mérhették össze tudásukat.
A színpadon a hangulatot a népszerű énekesnő, Szandi fergeteges előadása alapozta meg, majd őt követte a Bon Bon együttes, akik tovább fokozták a zenét szeretők kedvét. A nap folytatásában a megyei fellépők is szerepet kaptak, így az ecsegi lányok és fiúk csapatának humoros műsora és a Szabad Élet Zenekar koncertje szórakoztatta a közönséget. Végül tűzshow-előadás és bál zárta a középkort megidéző napot.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Több mint ezerkétszáz pályázat érkezett az MVM okosbútor-pályázatára
végzetes találkozás
Szökött oroszlán végzett egy férfival Kenyában
tragédia / 34 perce
Lövöldözés volt egy cseh kórházban, többen meghaltak
Minimum négy halálos áldozata van a vérengzésnek, a támadó elmenekült.
nagy esély / 45 perce
A klubvilágbajnoki trófeát is elhódíthatja a Liverpool
mérgező / 2 órája
Hiába tilos, mégis sokan fűtenek hulladékkal
Tóth-Nagy Orsolya
Látványos oltalom / 3 órája
Igazi, ujjra húzható gyűrű védi a személyes biztonságunkat
egyértelmű igen / 10 órája
Rendhagyó módon kérte meg szerelme kezét a rendőr (videó)
jó tanácsok / 10 órája
Ezekre figyeljen, ha csomagot küld karácsonyra!
Minority SafePack / 10 órája
Az Európai Bizottság halasztást kért a kisebbségek ügyében