Egy napra életre kelt a középkor Alsótoldon

Középkori hangulatot idéző rendezvényt tartottak a településen.

A résztvevők megismerhették a régi idők viseletét, átélhettek egy igazi boszorkányüldözést, és hétpróbán mérhették össze tudásukat.
A pályázati támogatás segítségével megvalósult esemény számos érdeklődőt vonzott, így délutánra meg is telt emberekkel a művelődési ház melletti sportpálya. A rendezvényen megjelentek mások mellett a környező települések polgármesterei, valamint Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés Önkormányzatának elnöke és Alsótold két testvértelepülésének, a szlovákiai Bolyknak, valamint az erdélyi Bikfalvának az első emberei is.

– Az emberek közötti kapcsolatok meghatározóak a kis települések életében. Egy-egy ilyen alkalom lehetőséget teremt a pihenésre, a beszélgetésre, és erősíti az itt élők összetartozását – mondta Sándor Szandra Éva, a falu polgármestere köszöntőbeszédében, aki mindezek mellett kihangsúlyozta a szomszéd településekkel való érintkezés és a határokon átívelő kapcsolatok fontosságát is.

Az egybegyűltek bepillantást nyerhettek a középkor világába, megismerhették a régi idők viseletét, átélhettek egy igazi boszorkányüldözést, a gyerekek pedig hétpróba-feladatokban mérhették össze tudásukat.
A színpadon a hangulatot a népszerű énekesnő, Szandi fergeteges előadása alapozta meg, majd őt követte a Bon Bon együttes, akik tovább fokozták a zenét szeretők kedvét. A nap folytatásában a megyei fellépők is szerepet kaptak, így az ecsegi lányok és fiúk csapatának humoros műsora és a Szabad Élet Zenekar koncertje szórakoztatta a közönséget. Végül tűzshow-előadás és bál zárta a középkort megidéző napot.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Díjakat alapít és adományoz a Magyar Batthyány Alapítvány
sörfeszt Hegedűs Henrik
Idén vírusűző lesz a balassagyarmati sörünnep
fortuna / 1 perce
Több mint 1500 millió forint volt a tét az ötös lottó sorsolásán
Néhányan biztosan milliomosok lettek.
zűrös ügyek / 24 perce
Hiába tagadják: Hadházy Ákos saját otthonába érkezhetnek a nemzeti konzultációs ívek
spórolás / 29 perce
Takarékosabbá teszi a koronavírus-járvány a magyarokat
új korszak / 39 perce
Egyre több iPhone készülhet majd Indiában
magyarázat / 1 órája
Hatvan év után megoldották a Gyatlov-rejtélyt
itt az idő változtatni / 1 órája
Ezzel a három kérdéssel könnyebb lesz a gardróbrendezés
trendi / 1 órája
Nanushkában ünnepelte a Függetlenség Napját Ivanka Trump (fotó)