19°
23°
12°
Fotó: Hegedűs Márk / NMH

Egy év alatt hét üzlet nyílt újra a megyében

A Pécskő úti üzlet volt a hetedik, amelyet megvásárolt és idén már ki is nyitott az Unió Coop Zrt. megyénkben. A volt „CBA” élelmiszerbolt sokak várakozására és örömére szerda délelőtt ismét széles árukészlettel, hatalmas választékkal tárult a vásárlók elé.

A nyitás előtt néhány perccel már több tucatnyi embert állt a Pécskő út 3. szám alatt található újonnan megnyíló üzlet előtt. A várakozás közben többektől is elhangzott: szinte a bezárás óta várják, hogy újra kinyisson, mert szükségük van a környéken élőknek arra a boltra. Leginkább a nyugdíjasok örültek ennek, mert nem kell messzire menniük egy-egy bevásárlás alkalmával, de egy fiatal nő is nagy örömét fejezte ki.

Mint arról már többször is beszámoltunk és szinte mindenki által ismeretes probléma, hogy a Palóc Nagykereskedelmi Kft. 2016-ban történt csődje után a cég minden üzletet bezárt. Ezzel jelentős bevásárlási gondokat okozva a városok számos részében, illetve a településeken élő családoknak is. A salgótarjáni városvezetés folyamatos tárgyalásokat folytatott annak érdekében, hogy pótolják az egykori CBA-boltok okozta hiányt.

– Az eddigi tapasztalatom az, hogy a lakók mindenhol várták már, hogy újra nagy bevásárlást tudjanak végezni anélkül, hogy hosszadalmas utazásra kényszerülnének – mondta portálunknak Tóth László. Az Unió Coop Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a cég 2013-ban került szűkebb hazánkba Miskolcról, akkor vásárolták meg a Salgó Center Coop Zrt.-t, a megyei székhelyű csoportot.

Tóth László elárulta: előreláthatólag a jövő év elején megnyitják a kórházzal szembeni boltot is, amelynek korszerűsítése már folyamatban is van.

Fotó: Hegedűs Márk / NMH

További részletek a Nógrád Megyei Hírlap december 6-ai számában.

Hozzászólások

Apró trükkök
Nem kell örökké csuklani
szabálysértés / 21 perce
Jogsi és forgalmi nélkül közlekedett egy mátraverebélyi férfi
Egy 34 éves férfit értek tetten a bátonyterenyei rendőrök.
Választások / 42 perce
Másfélszer több nógrádi voksolt mint öt éve
Tóth-Nagy Orsolya, Kéri István
ötven méterre a parttól / 54 perce
Cápa ölt meg egy férfit Hawaiin
Nem vágnak vissza az Apple-nek / 1 órája
Megszólalt a Huawei alapítója az amerikai szankciók miatt
baleset / 1 órája
Tolatás közben koccant két autó Balassagyarmaton
A józan ész diadala / 1 órája
A bevándorlásellenesek utolérték a Néppártot
Birkózás / 2 órája
Két arany, öt ezüst és három bronz termett a magyaroknak