-1°
-4°
Fotó: Hegedűs Márk / NMH

Egy év alatt hét üzlet nyílt újra a megyében

A Pécskő úti üzlet volt a hetedik, amelyet megvásárolt és idén már ki is nyitott az Unió Coop Zrt. megyénkben. A volt „CBA” élelmiszerbolt sokak várakozására és örömére szerda délelőtt ismét széles árukészlettel, hatalmas választékkal tárult a vásárlók elé.

A nyitás előtt néhány perccel már több tucatnyi embert állt a Pécskő út 3. szám alatt található újonnan megnyíló üzlet előtt. A várakozás közben többektől is elhangzott: szinte a bezárás óta várják, hogy újra kinyisson, mert szükségük van a környéken élőknek arra a boltra. Leginkább a nyugdíjasok örültek ennek, mert nem kell messzire menniük egy-egy bevásárlás alkalmával, de egy fiatal nő is nagy örömét fejezte ki.

Mint arról már többször is beszámoltunk és szinte mindenki által ismeretes probléma, hogy a Palóc Nagykereskedelmi Kft. 2016-ban történt csődje után a cég minden üzletet bezárt. Ezzel jelentős bevásárlási gondokat okozva a városok számos részében, illetve a településeken élő családoknak is. A salgótarjáni városvezetés folyamatos tárgyalásokat folytatott annak érdekében, hogy pótolják az egykori CBA-boltok okozta hiányt.

– Az eddigi tapasztalatom az, hogy a lakók mindenhol várták már, hogy újra nagy bevásárlást tudjanak végezni anélkül, hogy hosszadalmas utazásra kényszerülnének – mondta portálunknak Tóth László. Az Unió Coop Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a cég 2013-ban került szűkebb hazánkba Miskolcról, akkor vásárolták meg a Salgó Center Coop Zrt.-t, a megyei székhelyű csoportot.

Tóth László elárulta: előreláthatólag a jövő év elején megnyitják a kórházzal szembeni boltot is, amelynek korszerűsítése már folyamatban is van.

Fotó: Hegedűs Márk / NMH

További részletek a Nógrád Megyei Hírlap december 6-ai számában.

Hozzászólások

-1°
-4°
Gyengén felhős
H
-1°
-7°
K
-4°
Sz
-2°
-8°
Cs
-2°
-7°
Vendégszereplés
Magyar régizenei együttesek nyűgözték le a francia közönséget
Elhagyott Eb-arany / 26 perce
A lólengés legendáját a század legkeményebb trénere edzette
Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász szerint mindig kell valaki, aki rátalál a tehetségre, kicsit meglöki, utána pedig az már gurul tovább.
Hazatért falu / 33 perce
Filmen a hősök: Somoskőújfalu és Somoskő történelmi példája erőt sugároz
Csongrády Béla
Vandálok / 38 perce
Megrongálták a szécsényi adventi koszorút
L. J.
Segítség cukorbeteg gyerekeknek / 48 perce
Jónak lenni jó!
Garázda demonstrálók / 1 órája
Bűnözői körök is részesei a szervezett utcai zavargásoknak
Már nincs privátszféra / 1 órája
6,8 millió ember Facebook-képei szivároghattak ki
Dermesztő idő / 1 órája
Ilyen lesz a karácsony a világ leghidegebb falujában