Fotó: Hegedűs Márk / NMH

Egy év alatt hét üzlet nyílt újra a megyében

A Pécskő úti üzlet volt a hetedik, amelyet megvásárolt és idén már ki is nyitott az Unió Coop Zrt. megyénkben. A volt „CBA” élelmiszerbolt sokak várakozására és örömére szerda délelőtt ismét széles árukészlettel, hatalmas választékkal tárult a vásárlók elé.

A nyitás előtt néhány perccel már több tucatnyi embert állt a Pécskő út 3. szám alatt található újonnan megnyíló üzlet előtt. A várakozás közben többektől is elhangzott: szinte a bezárás óta várják, hogy újra kinyisson, mert szükségük van a környéken élőknek arra a boltra. Leginkább a nyugdíjasok örültek ennek, mert nem kell messzire menniük egy-egy bevásárlás alkalmával, de egy fiatal nő is nagy örömét fejezte ki.

Mint arról már többször is beszámoltunk és szinte mindenki által ismeretes probléma, hogy a Palóc Nagykereskedelmi Kft. 2016-ban történt csődje után a cég minden üzletet bezárt. Ezzel jelentős bevásárlási gondokat okozva a városok számos részében, illetve a településeken élő családoknak is. A salgótarjáni városvezetés folyamatos tárgyalásokat folytatott annak érdekében, hogy pótolják az egykori CBA-boltok okozta hiányt.

– Az eddigi tapasztalatom az, hogy a lakók mindenhol várták már, hogy újra nagy bevásárlást tudjanak végezni anélkül, hogy hosszadalmas utazásra kényszerülnének – mondta portálunknak Tóth László. Az Unió Coop Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a cég 2013-ban került szűkebb hazánkba Miskolcról, akkor vásárolták meg a Salgó Center Coop Zrt.-t, a megyei székhelyű csoportot.

Tóth László elárulta: előreláthatólag a jövő év elején megnyitják a kórházzal szembeni boltot is, amelynek korszerűsítése már folyamatban is van.

Fotó: Hegedűs Márk / NMH

További részletek a Nógrád Megyei Hírlap december 6-ai számában.

Hozzászólások

univerzum
Meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon
Közép- és emelt szintű vizsgákra / 30 perce
Érettségire felkészítő alkalmazást fejlesztett két magyar egyetemista
A történelemérettségire felkészítő applikációjuk sikerén felbuzdulva készítette el az Érettségi+ applikációt Jakabos Bálint és Kosdi-Kovács Márton.
rekord / 57 perce
A világ legmagasabb focistája egy magyar csapatban játszik
új eljárás / 1 órája
Gyors és kíméletes vizsgálatot dolgoztak ki a mellrák diagnózisához
Az apostoli munkás / 1 órája
Szabó Ferenc jezsuita szerzetes kapta idén a Hit pajzsa díjat
újgenerációs műkéz / 1 órája
Kifejlesztették az érintés érzetét adó művégtagot
Tematikus nap / 2 órája
Bemutatkoznak a Vajdaság kulturális és gasztronómiai kincsei
dornyay / 3 órája
Az ország élvonalába tartoznak a salgótarjáni tájfutók