Fotó: T.A. / NMH

Díszekkel lepték meg a visszatérő gyarmati diákokat

A koronavírus-járvány miatt idén márciusban szinte egyik napról a másikra kellett átállniuk az iskoláknak a hagyományos oktatásról a digitálisra.

Így történt a balassagyarmati Madách Imre Kollégiumban is, ahonnan szintén idő előtt ki kellett költözniük a tanulóknak. Bár az intézmény igyekezett rendhagyó módon tovább folytatni az oktatást, a pedagógusok és a dolgozók számára nagyon hiányoztak a diákok. Ezért arra az elhatározásra jutottak, hogy szeptemberig készítenek valami igazán elképesztő meglepetést a kollégistáknak.

– Úgy döntöttünk, hogy a szobákhoz vezető fehér folyosókat különböző színes figurákkal tesszük barátságosabbá – mondta el portálunknak Hegedűsné Barna Rita, a Madách kollégium igazgatóhelyettese.

Az intézmény a saját költségén megvásárolta az ehhez szükséges festékanyagot, majd a dolgozók a március óta tartó szünet alatt nekiláttak a motívumok megvalósításának.

– Az adott képet projektor segítségével kivetítették a falra, majd a kivetített körvonalakat átfestették. A takarítók, a portások, a karbantartó, a kollégiumi titkár és a rendszergazda szabadidejükben készítették el a falat díszítő motívumokat – mondta az igazgatóhelyettes.

Így nagyon kellemes meglepetés fogadta a szeptember elején visszatért kollégistákat. Ugyanis a szobájukhoz közel eső falakra olyan alkotások kerültek, amelyek a tulajdonságaikra vagy éppen a hobbijaikra jellemzőek. Így kaphatott többek között a fodrásztanuló egy gyönyörű hölgyalakot, míg a focista egy labdát. Az igazgatóhelyettes elmondása szerint a tanulók nagyon hálásak a kezdeményezésért és örülnek, hogy újra az intézményben lehetnek.

Hozzászólások

újabb merénylet Franciaországban
Rálőttek egy papra Lyonban, életveszélyesen megsérült
írdala.hu / 3 perce
Még egy hétig lehet aláírni a nemzeti régiókért indított székely petíciót
Négy országban további aláírásokra van szükség, de november 7-ig összejöhet ezekben is a szükséges mennyiség.
korszakalkotó felfedezés jöhet / 2 órája
Aba Sámuel DNS-e választ adhat az Árpád-ház hun eredetére (videó)
Forma-1 / 2 órája
Bottas rajtolhat az élről
országimázs / 3 órája
Budapest, Veszprém és Esztergom is bemutatkozik az MTV EMA 2020 online showban (videó)
örökség / 3 órája
Megjelent Michael Jackson lányának első dala, borzongató videó is jár hozzá
Halloween / 4 órája
Hamisítatlan halloweeni hangulat várta a salgótarjáni Főtérre látogatókat (fotók)
K. K.
Egyszerűen menő / 4 órája
Látott valami divatosat a weben? Ez az app megkeresi