Hallgassa élőben!

Díjakat osztottak az európai béke és egység ünnepén Salgótarjánban

Szombaton a salgótarjáni Europe Direct Nógrád Megyei Információs Iroda a virtuális térben emlékezett meg az európai béke és egység ünnepéről.

Fenyvesiné Mester Erika irodavezető köszöntőjében elmondta, hogy a járványhelyzet miatt – a tavalyihoz hasonlóan – idén sem rendezhették meg a somoskői várnál a hagyományos Európa-napi programjukat. A szervezők rendhagyó ötletének köszönhetően azonban az érdeklődők a közösségi oldalon mégis részeseivé válhattak az egész napos eseménynek.

Az Európa témájú versek és az online kitölthető totó mellett az irodavezetés a Fejlődő, Élhető és Szerethető Városért Egyesülettel közösen alapított Nógrád megyében Európáért Díjat is átnyújtotta idei választottjainak.

– Tavaly döntöttünk úgy, hogy évente két alkalommal – a szabad sajtó, valamint az unióhoz való csatlakozás napján – az arra érdemes személyeket elismeréssel jutalmazzuk. A magyar sajtó napján médiaszakemberek, míg az Európa-napon egyéb területen tevékenykedők vehetik át a díjat – ismertette Fenyvesiné Mester Erika. Sajtónapi kategóriában Kéri Istvánnak, a 3100.hu hírportál tulajdonosának, a Nógrád Megyei Hírlap külsős újságírójának ítélték oda a kitüntetést, amelynek átadását a járványügyi korlátozások miatt márciusban elhalasztották, így azt most pótolták.

Sajtónapi kategóriában Kéri Istvánnak ítélték oda a kitüntetést
Fotó: L. B. / NMH

Az Európa-nap alkalmából a díjat Varga Bélának, a Nógrád Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány igazgatójának ítélték oda. A kitüntetett az alapítványon keresztül hosszú éveken át biztosította az Europe Direct Iroda működését szűkebb hazánkban.

Varga Béla éveken át biztosította az Europe Direct Iroda működését
Fotó: L. B. / NMH

Totón jött a szerencse
A hétvégén az iroda által meghirdetett két online totó eredményeit is kihirdették. A tesztek két témát – hazánk állatvédelemmel kapcsolatos törekvései és Európai Unió – érintettek. Előbbi kategóriában öt, míg utóbbiban – mivel sok jó megfejtés érkezett – tíz nyertesnek nyújtották át az értékes ajándékokat az Európa-napi rendezvényen. Fődíjként egy-egy kerti grill is gazdára talált, amelynek két szerencsés játékos örülhetett.

 

Hozzászólások

a múlt politikája
Fidesz: Karácsony programja ugyanaz, mint amit korábban Gyurcsány tollba mondott
Lapszemle / 10 perce
„Azzurri-show” a Roland Garros árnyékában – lapszemle
A németek szerint Olaszország egyből bejelentkezett az Európa-bajnoki címért. Franciaországban és Spanyolországban nem sok vizet zavart a nyitó meccs...
termelési dömping / 15 perce
Avokádóból nem lesz hiány, ha bejön az asztrál kutatók új felfedezése
ezer év után / 17 perce
Két vikingkori rokont hoz össze ismét egy koppenhágai kiállítás
játék / 24 perce
Itt a nagy mesekvíz - te felismered ezeket a retró mesehősöket?
Nool
eb2020 / 27 perce
A tarjáni bokszedző szerint lehet szeretni vagy utálni Cristiano Ronaldót, de...
B.L.
edzés / 37 perce
Tina, ez már sok! Olyan sovány Emilio felesége, hogy a rajongók már túlzásnak tartják
Hangfolyam–Tanfolyam / 37 perce
Nyári foglalkoztató tábort indít a Magyar Állami Operaház