2020. 10. 23. 10:30 |
Ez az év a furcsaságokról lesz emlékezetes, idén az évfordulókat is csendesen idézzük fel, egy ünnepet sem tudtunk megtartani teljességgel. Nem valamilyen diktatúra, nem elnyomás, nem rendszerellenesség miatt van ez…

Minden igaz lelkű ember érzi: ünnepek nélkül nehezebbek a mindennapok, mert ugyan megállunk, de nem emlékezhetünk közösen a múltunkra. A vírus nemcsak a baráti kapcsolatokat, a családi kötelékeket próbálta meg szétszedni, de az emberi érzelmeket is próbára tette, és önazonosságunkat is, az idei „furcsa ünnepeink” által. Mert volt, hogy nem emlékezhettek meg róla, tiltották, vertek érte, sőt: börtön is járt a megmozdulásokért. Az ünnep értéke és igazi fénye így is továbbment a generációkon, mi is továbbadjuk, így diktálja belülről egy hang. Köszöntjük azokat, akik itt vannak még közöttünk, és tisztelettel adózunk azok emlékének, akik már nem lehetnek velünk.

Az emberek meghitt, családias hangulatban, a diákok osztályukban emlékeznek az 1956-os hősökre. Így is szépen körvonalazódik a kor, a fényképek, a filmek is megidézik az eseményeket a képernyőkön. A műsorok is tanítanak, hazaszeretetre, hitre, kitartásra, helytállásra. Nagy szükség is van ezek ismeretére!

Ezt hozza ez a furcsa ünnep, ez a maszkkal elfedett, távolságtartó, hűvös ősz, a globálisan félrement 2020-as év októbere, a forradalom 64. évfordulója. Egyet azonban ígérhetünk: nem felejtünk, átadjuk az utókornak a hősök példáját!

Hozzászólások