2019. 08. 18. 11:33 |
Gyakran érzem azt a nyár alatt, hogy elég egyetlen hétvége, elég a néhány szabadnap és átjár a nyaralás hangulata.

A jó idő csak fokozza a kimozdulás iránti kedvem, ha nem is tömegbe, de emberek közé vágyom, például strandolni, vagy fesztiváli koncertre.

A melegben végzett aktív kikapcsolódás szinte csodákat tesz a hétköznapoktól megfásult testtel és lélekkel, persze csak akkor, ha nem szól közbe az időjárás. Az elsötétülő égbolt, illetve a cikázó villámok látványa ugyan gyönyörű, ha fedelet tudunk a fejünk felett, de igen csak rosszat sejtetnek, ha a szabad égbolt alatt tartózkodunk… A legmelegebb évszak heves változékonyságát a saját bőrömön tapasztaltam a hétvége folyamán.

A terveimben szereplő programok között szabadtéri filmvetítés és hajnalig tartó utcabál is helyt kapott, igaz már a készülődés közben is észleltem a gyülekező esőfelhőket, de nem vettem őket komolyan gondolván: amilyen hirtelen megjelentek az égbolton, nyilván olyan gyorsasággal távozni is fognak… Azonban alig értem az esemény helyszínére feltámadt a szél, majd a zuhogó eső tényleg azt a bizonyos „mintha dézsából öntenék” érzést keltette, amelynek következtében szinte mindenki fejvesztve menekült a helyszínről, így én is villámgyorsasággal vettem hazafelé az irányt.

A nap hátralévő részét végül a kültéri buli helyett a televízió előtt töltöttem, mert az időjárás megmutatta: amit én elhatároztam, azt egy mennydörgés áttervezheti.

Hozzászólások