26°
25°
12°

Az ország minden részéről megcsodálják Salgótarján épületeit

A nógrádi megyeszékhelyet gyakran illetik a szürke, vagy – némi pejoratív mögöttes tartalommal töltve – szocreál jelzőkkel.

Ezek ellenére mégis akad benne szépség, amely a megyehatárokon kívül élők figyelmét is felkeltette. Az Artmagazin – Miskolc és Dunaújváros után – Salgótarjánba szervez kirándulást május 18-án, szombaton. A programok keretében az érdeklődők csoportja megtekintheti a Karancs Szálló tömbjét, a modern művelődési házat, bejárhatják a Megyei Tanács szocreál épületét és az egykori Munkásmozgalmi Múzeum futurisztikus tereit is. Branczik Márta, a Kiscelli Múzeum főmuzeológusa az 50-es 60-as években épült lakóházak között sétálva felfedi a város érdekességeit.

A városközpont képének meghatározó része a Karancs
Fotó: Hűvösi Csaba / NMH

Mindemellett a megyeszékhelyre látogatók megismerkedhetnek Balázs János festészetével, megtekinthetik milyen üvegcsodák készültek egykor az Öblösüveggyárban, illetve bepillanthatnak Mihályfi Ernő, a Magyar Nemzet egykori főszerkesztőjének magángyűjteményébe is, amelyben többek között Rippl-Rónai József-műveket is szemügyre vehetnek.

Hozzászólások

győzelem
Ursula von der Leyen: a baloldal nem támogatta, a jobboldal megszavazta
éves beszámoló / 31 perce
Sikeresen menedzseli intézetét a szécsényi főorvos
A városi közgyűlés és a felügyelő bizottság a Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrum Járóbeteg Szakrendelő Intézet munkájáról a szakmai éves beszámolóját jónak tartotta.
hatalmas érdeklődés / 42 perce
Rekordszámú fesztiválozó járt az idei EFOTT-on
baleset / 1 órája
Két autó ütközött a 22-es úton Őrhalom közelében  – teljes útlezárás
Birodalmi lépegető / 2 órája
Kigördült az első KISS emeletes motorvonat
a király visszatér / 2 órája
Kiderült, ki játssza Elvist az életrajzi filmben
elkalandozna / 2 órája
Új utakra vágyik Újvári Milán táncművész
még jöhetsz! / 2 órája
Túl ügyesen irányította a teherautósofőrt (videó)