Az ország minden részéről megcsodálják Salgótarján épületeit

A nógrádi megyeszékhelyet gyakran illetik a szürke, vagy – némi pejoratív mögöttes tartalommal töltve – szocreál jelzőkkel.

Ezek ellenére mégis akad benne szépség, amely a megyehatárokon kívül élők figyelmét is felkeltette. Az Artmagazin – Miskolc és Dunaújváros után – Salgótarjánba szervez kirándulást május 18-án, szombaton. A programok keretében az érdeklődők csoportja megtekintheti a Karancs Szálló tömbjét, a modern művelődési házat, bejárhatják a Megyei Tanács szocreál épületét és az egykori Munkásmozgalmi Múzeum futurisztikus tereit is. Branczik Márta, a Kiscelli Múzeum főmuzeológusa az 50-es 60-as években épült lakóházak között sétálva felfedi a város érdekességeit.

A városközpont képének meghatározó része a Karancs
Fotó: Hűvösi Csaba / NMH

Mindemellett a megyeszékhelyre látogatók megismerkedhetnek Balázs János festészetével, megtekinthetik milyen üvegcsodák készültek egykor az Öblösüveggyárban, illetve bepillanthatnak Mihályfi Ernő, a Magyar Nemzet egykori főszerkesztőjének magángyűjteményébe is, amelyben többek között Rippl-Rónai József-műveket is szemügyre vehetnek.

Hozzászólások

összegzés
Orbán Viktor: az önkormányzati választásokat a Fidesz nyerte (videó)
súlyos incidensek / 5 órája
Drónozók veszélyeztették a repülőtér légiforgalmát
Teljes repülőtérzárat kellett elrendelni hétfőn és kedden az esti órákban, miután drónok repültek be a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területére.
klasszis / 6 órája
Messi átvette hatodik Aranycipőjét
generációk / 7 órája
Megjelent Leslie Mandoki legújabb albuma
élvezhetőbb formában / 7 órája
Milyen nyelvtant tanítsunk?
Pályaválasztás / 8 órája
Tűzoltó leszel s katona: karrierbörzén szemezgethettek a nógrádi fiatalok
Veres Edina
Gyorsabb / 8 órája
Előnyt jelenthet a játékosoknak a Razer legújabb billentyűzete
személyes kötődés / 10 órája
Gyerekkorát idézi legújabb klipjével Rúzsa Magdi