°
°
°

Augusztus: gyorsabban érkezik a kéményseprő

Az elmúlt három évben több változás ment végbe a kéményseprőiparban, mint az azt megelőző ötvenben. Harmadik éve élnek a most hatályos szabályok, ám a szakembereknek még mindig sok dolguk akad.

A kéményseprők tájékoztatással, kommunikációs kampányokkal, szemléletformálással erősítik a lakosság egyéni felelősségvállalását, hozzájárulva ezzel is a biztonsághoz.

– A megyei kéményseprőcsoportok szakemberei rendszeresen részt vesznek a különböző városi rendezvényeken. Kitelepített kampánysátorban kötetlenül tájékoztatnak, beszélgetnek a kéményseprést érintő legfontosabb tudnivalókról: a szolgáltatásigényléséről, az időpont-egyeztetés menetéről, valamint a biztonságos kéményhasználatról. A katasztrófavédelem kéményseprőmesterei szórólapok, tablók, tájékoztató kisfilmek és más szemléltető eszközök segítségével mutatják be, mit lehet és ajánlott tenni kéményhasználatból eredő balesetek elkerülése és megelőzése érdekében – mondta el portálunknak Szeles Péter.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője hozzátette: a fűtési szezonon kívüli időszakban a kéményseprők kevésbé leterheltek, így áprilistól augusztus végéig az ügyintézés gyorsabb, a várakozási idő rövidebb és a munka is jobban tervezhető. A magánszemélyek számára a kéményseprés ingyenes, Nógrád megyében a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete végzi a lakossági égéstermék-elvezetők rendszeres felülvizsgálatát. A kéményseprés igénylése és időpontja egyeztethető a 1818-as ingyenesen hívható telefonszámon, előbb a 9-es, majd az 1-es menüpont telefonnyomógombjával történő kiválasztásával.

Hozzászólások

a nyugisabb percekért
Így várjuk felkészülten a kisbabát
szívszorító / 22 perce
Mindenhová magával viszi vak kutyáját
Szinte már családtagként tekintünk az állatra, természetes, hogy a legnagyobb bajban sem hagyjuk cserben.
Jegyzet / 2 órája
Baljós fellegek
Veres Edina
hagyomány / 2 órája
Salgótarjáni csoport is részt vett az óradnai magyar napokon
Csongrády Béla
nem vonzó / 2 órája
Kevés diák vállalta a nyári munkát Rétságon
Hegedűs Henrik
rendezvények / 2 órája
Javában zajlik a hasznosi művelődési ház korszerűsítése
T.-N. O.
a megye 7 csodája / 3 órája
Egy nógrádi csoda: kivételes a Kazáron található riolittufa
T.-N. O.
különlegesség / 3 órája
Szerte Nógrádban kóstolható az ország tortája
P. K.