Augusztus: gyorsabban érkezik a kéményseprő

Az elmúlt három évben több változás ment végbe a kéményseprőiparban, mint az azt megelőző ötvenben. Harmadik éve élnek a most hatályos szabályok, ám a szakembereknek még mindig sok dolguk akad.

A kéményseprők tájékoztatással, kommunikációs kampányokkal, szemléletformálással erősítik a lakosság egyéni felelősségvállalását, hozzájárulva ezzel is a biztonsághoz.

– A megyei kéményseprőcsoportok szakemberei rendszeresen részt vesznek a különböző városi rendezvényeken. Kitelepített kampánysátorban kötetlenül tájékoztatnak, beszélgetnek a kéményseprést érintő legfontosabb tudnivalókról: a szolgáltatásigényléséről, az időpont-egyeztetés menetéről, valamint a biztonságos kéményhasználatról. A katasztrófavédelem kéményseprőmesterei szórólapok, tablók, tájékoztató kisfilmek és más szemléltető eszközök segítségével mutatják be, mit lehet és ajánlott tenni kéményhasználatból eredő balesetek elkerülése és megelőzése érdekében – mondta el portálunknak Szeles Péter.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője hozzátette: a fűtési szezonon kívüli időszakban a kéményseprők kevésbé leterheltek, így áprilistól augusztus végéig az ügyintézés gyorsabb, a várakozási idő rövidebb és a munka is jobban tervezhető. A magánszemélyek számára a kéményseprés ingyenes, Nógrád megyében a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete végzi a lakossági égéstermék-elvezetők rendszeres felülvizsgálatát. A kéményseprés igénylése és időpontja egyeztethető a 1818-as ingyenesen hívható telefonszámon, előbb a 9-es, majd az 1-es menüpont telefonnyomógombjával történő kiválasztásával.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Több mint ezerkétszáz pályázat érkezett az MVM okosbútor-pályázatára
szponzorált tartalom
A legjobb fiatal zeneművészek díja
Magyar Világ 1938-1940
Kiállítás nyílt az utolsó békeidők Magyarországáról (videó)
járvány / 26 perce
Bővült a sertéspestis miatti fertőzött terület Pest megyében
A hatóságok szigorú intézkedésekkel igyekeznek fékezni a vírus terjedését.
Intelligens adatmozgatás / 2 órája
Quarry játékra épült az Ericsson Programozó Bajnoksága
Mikulás / 2 órája
A nógrádi kórházi betegekhez is ellátogatott a Télapó (fotók)
Munkatársainktól
halálos veszély / 2 órája
Csapdába ejti a remeterákokat a műanyaghulladék
tripla siker / 3 órája
Hosszú két aranyat, Jakabos és Lobanovszkij bronzérmet nyert pénteken
Különleges gyógymód / 3 órája
Érdemes fogyasztani ezeket a szirupokat
figyelmetlenség / 5 órája
Végleg eltilthatják a vezetéstől a balassagyarmati zebrán gázoló nőt