Hallgassa élőben!

Akad más munka is Drégelypalánk vezetése mellé

Drégelypalánk új polgármestereként Rigó Dávid­nak az elmúlt esztendőben nem csak a falu vezetésének feladataival kellett megbirkóznia. A koronavírus miatt egy addig sosem tapasztalt helyzetben kellett helytállnia.

– A tavaszi első hullám idején szerettünk volna a településen élőknek segíteni azzal, hogy maszkokat juttatunk el a háztartásokba. Mivel azonban még kevés információnk volt a vírusról, így a legjobb, ezért a legdrágább védőeszközöket vásároltuk meg – tájékoztatott Rigó Dávid, hozzátéve: – Mindezt a rendelkezésünkre álló szociális keretből finanszíroztuk, úgy vélem, sikerült hasznosan felhasználni azt.

Mint mondta, a tavalyi évben különböző fejlesztések is történtek a településen. Önerőből modernebbre cserélték a meglévő kamerarendszert, ugyanis nem szerettek volna pályázati támogatásra várni annak felújításával. A befektetett 4 millió forint jó helyre került, hiszen több alkalommal is segítették a rendőrök munkáját a felvételekkel.

– A Magyar Falu Program lehetőségei mellett nem lehet szó nélkül elmenni, hiszen a kis falvaknak nagyon nagy segítséget jelentenek – fogalmazott a polgármester, hozzátéve: – A programnak köszönhetően a község több részén is megújultak a járdák és a temető is, megszépül a művelődési ház. Mindezek mellett játszótérfejlesztésre is nyertünk 5 millió forintot, így összesen 35 milliós pályázati támogatás érkezett a faluba az elmúlt évben.

Rigó Dávid arra is kitért: az önkormányzat által működtett nonprofit kft. dolgozóit szerencsére nem kellett elbocsátani, a vírus idején a településen élők ellátásában segédkeznek.

Hozzászólások

hirdetés
Jótanácsokkal segítik a versenyzőket A Dal 2021 házigazdái
családi dráma
Meg akarta ölni a kisfiát egy nő – másodperceken múlt a tragédia
Oktatás / 1 perce
Meghosszabbították a diákigazolványok érvényességét
A közlekedési szolgáltatók a járványügyi veszélyhelyzet megszűnését követő további 60 napig elfogadják a diákigazolványokat.
Élő videón / 32 perce
Otthonról vigyázhatjuk az afrikai szavanna veszélyeztetett állatait
bevédve / 34 perce
Pelé is megkapta az oltást
koronavírus / 36 perce
Hollandiában vélhetően pokolgépes támadás ért egy tesztközpontot
Iparművészet / 44 perce
Újragondolt szegedi papucsok tervezésére írtak ki pályázatot
itt a lehetőség! / 54 perce
Még lehet jelentkezni az Országos Alkotmánybírósági Szimulációs Versenyre
vita vége / 59 perce
A Fidesz kilépett a néppártból