Helyi közélet

2019.04.01. 11:05

Helyet kap a tanulás Salgótarjánban

A minap rendkívüli közgyűlést tartott a megyeszékhely önkormányzata a Dr. Förster Kálmán Teremben.

P. K.

A városatyák először az idei évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosítását hagyták jóvá nyolc igen, három nem és egy tartózkodás kíséretében. A város költségvetése több mint 15,2 milliárd forint, amely 6,5 százalékkal alacsonyabb a múlt évinél. Az önkormányzat 2019-ben mintegy nyolcmilliárd forintot szán beruházásokra és felújításokra, ez biztosítja a város fejlődését. Ezt követően az önkormányzat saját bevételeinek és az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek következő évekre várható összegének módosításáról is döntött.

Fekete Zsolt a közgyűlés ülésén elmondta: a Boldog Gyermekekért Egyesület a magántanulói státuszban lévő diákoknak tanulócsoport működtetését tervezi, ami egész napos elfoglaltságot jelenthet az érintetteknek. A közgyűlés végül egyöntetűen elfogadta a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. szervezeti és működési szabályzatának tervezetét.

Zagyvarónán a kis létszám előny

A városvezetés a Boldog Gyermekekért Egyesület munkáját támogatva áprilistól ingyenesen biztosítja a zagyvarónai művelődési ház melletti üres ingatlan használatát. Az egyesület az épület karbantartási és közüzemi költségeinek a megfizetését vállalta. Fekete Zsolt polgármester elmondta: a cél az iskolás gyermekek oktatása és nevelése, kihasználva a kis létszámú tanulócsoportok előnyeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában