munkaerőpiac

2019.03.19. 12:05

Hatékonyan használnák a tartalékokat megyénkben

A munka­erőpiaci reform végrehajtásának gyorsítása a foglalkoztatási osztályok átalakításával című pilot projekt a nógrádi foglalkoztatási helyzetnek is újabb lendületet adhat.

P. K.

Bodó Sándor, a pénzügyi tárca felelős államtitkára, Beküldött fotó

Ennek kapcsán tartottak a napokban munkamegbeszélést, amelyen dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja elmondta: nem szemléletváltásról, hanem hatékonyságnövelésről van szó.

Bodó Sándor, a pénzügyi tárca felelős államtitkára, Beküldött fotó

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt: a munkaerőpiaci igényeket kielégítő tartalékok több mint fele hat megyére – köztük Nógrádra – koncentrálódik. A cél: a nemzetközi jó gyakorlatok átültetésével gyorsítani a munkaerőpiaci tartalékok minél hatékonyabb kihasználását, s tovább emelni a foglalkoztatás szintjét Nógrádban is. Jelentős változás lesz, hogy a foglalkoztatási osztályoknál olyan tanácsadó szakemberek dolgoznak majd, akik a vállalatokkal személyes kapcsolatot tartva, a lehető legpontosabban felmérik az igényeket, előszűrik a munkakör betöltésére alkalmas munkakeresőket, majd a megfelelőket kiközvetítik a foglalkoztatóhoz.

Marczinkó Zoltán István helyettes államtitkár ismertette: a nógrádi foglalkoztatás évek óta pozitív tendenciákat mutat, azonban van még hova előre lépni.

Dr. Rezsőfi István, az OFA Nonprofit Kft. programkoordinátora kiemelte: az új módszertantól országos szinten legalább 50 ezer új munkavállaló elsődleges munkaerőpiacra történő belépését várják. Megyénkben a közeljövőben vezetik be az új szemléletű közvetítési modellt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!