húsvéti készülődés

2019.04.21. 18:32

Hangoltak a locsolkodásra Becskén

A 4Falu Egyesület idén is megrendezte hagyományos húsvétköszöntő rendezvényét a község piacterén.

H. H.

Forrás: N.M.H.

Fotó: Torjay Attila

Az óvodások és iskolások közül a fiúk először frappáns locsolóverseiket szavalták el, majd Szalatnyainé Zsigmond Éva hirdette ki a rajzpályázat eredményeit.

Ezúttal kifejezetten a locsolkodás volt a téma, de többen általános húsvéti képeket alkottak, így feltűntek az alkotásokon nyulak és tojások is. Az óvodások között a becskei Petrovics Zara, az alsó tagozatos iskolásoknál Háry Zsófia Nógrádkövesdről, míg a felsősöknél a szintén Nógrádkövesden tanuló Modróczky Márk nyert.

Fotó: Torjay Attila / N.M.H.

A díjátadást követően jöhetett a tojáskeresés. A szervezők jó előre elrejtették az apró csokiformákat a szomszédos füves területen, rajtjelre ezeket találták meg a lelkes fiatalok. Végül a zsákbamacska következett, a csomagokban pedig plüssfigurák lapultak.

A házigazda polgármester elmondta, reméli, hogy a következő rendezvényen a másik három társult település, Galgaguta, Nógrádkövesd és Szécsénke képviselőit is köszönthetik Becskén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!