Salgótarján

2018.12.11. 15:35

Hagyományteremtő szándékkal tart gálaműsort a zeneiskola

Az idei tanévtől Kapi Gyula egyengeti a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola életét, akinek tervei között szerepel a zeneiskola egykor nagyszabású adventi gálaműsorának felélesztése.

P. K.

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Ladóczki Balázs

A hagyományteremtő programon szerdán, 17 órakor a József Attila Művelődési Központban az intézmény valamennyi növendéke életre kelti a karácsony dallamait.

Az intézményvezető elmondta: feladatának érzi, hogy újból virágzó együttműködések szülessenek a művelődési központtal, a városi önkormányzattal és a megye valamennyi alapfokú művészeti iskolájával.

Fotó: Ladóczki Balázs / Nógrád Megyei Hírlap

– Régen jó dolgok sültek ki a közös munkákból, s egy hagyományteremtő szándékkal életre hívott adventi gálaműsor jó kiindulási alapként szolgál a gyümölcsöző partnerséghez – tette hozzá.

A növendékek az elmúlt hetekben gőzerővel dolgoztak, hiszen a decemberi időszakban már több adventi hangversenyen is bemutatkoztak produkciójukkal.

– Növendékeink rengeteget próbáltak az elmúlt időszakban, de a tanárok is mindent beleadtak a felkészítésbe. A mai gálaműsor előtt már valamennyi tanszak bemutatkozott egy ünnepi fellépéssel, így nem a nagyszínpadon mutatkoznak be először a karácsonyváró produkciókkal. A gála főpróbája is remekül sikerült, így bízunk a minél nagyobb sikerbe – ismertette Kapi Gyula.

A gálahangverseny célja, hogy az ünnepek előtt a szülők és a gyerekek lelke összeérjen a meghitt dalok szárnyán. S, hogy a közönség igazán családias és boldog hangulatban üdvözölje az egyik legszentebb ünnepet.

A gála emellett átfogó képet ad az iskola valamennyi tehetségéről, hiszen a pódiumra lép a Nógrád Megyei Vonószenekar, a Salgótarjáni- és az Új Generáció Ifjúsági Fúvószenekar, a népi ének tanszak növendékei, a Salgó Zenekar, a magánének tanszak kórusa, a furulyások kamaraegyüttese, valamint a trombitás és gitáros palánták is. Az iskola egy komplex művészetoktatási intézmény is, így a vezetés nem feledkezett meg a társművészetekről sem. A képzőművészeti ágazat tanulóinak legjobb alkotásaiból a karácsonyi gála előtt kiállítás nyílik a művelődési ház üvegcsarnokában. A néptáncosok pedig nem az iskolai program fényét, hanem a Nógrád Táncegyüttes december 15-i adventi gáláját emelik ünnepi lépteikkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!