új eszközök

2019.03.03. 12:28

Gyorsul a hivatali ügyintézés Héhalomban

Mintegy hatmillió forintos támogatást nyert el nemrég az önkormányzat: a kapott összegből az ASP-rendszerhez – egy számítógépes hálózathoz – csatlakoztak és bevezették a korszerű közigazgatási e-ügyintézést is.

T.-N. O.

Korszerű eszközökkel javulnak a feltételek, Illusztráció: Pixabay

– Egyelőre sok feladatot ad a rendszer a hivatal dolgozóinak, még tanulják a működését. Ugyanakkor felgyorsítja az ügyintézést és sok előnye van – mondta el lapunknak Bakos József polgármester.

Korszerű eszközökkel javulnak a feltételek, Illusztráció: Pixabay

A felhasználók a tevékenységük támogatásához szükséges szoftvereket úgy veszik igénybe, hogy interneten keresztül kapcsolódnak a szolgáltatónál elhelyezett szerverekhez és az ezeken működő adatbázisokhoz. A feladatellátás kiterjed a gazdálkodás, az adóügy, az ingatlankataszter, az iratkezelés, a hagyatéki leltár, az ipari és kereskedelmi ügyek területére is.

A projektben eszközöket is beszereztek: laptopot, szünetmentes tápegységet, kártyaolvasót, rackszekrényt, multifunkciós nyomatkészítőt vásároltak. A támogatásnak köszönhetően javult az információs és kommunikációs technológiákhoz való hozzáférés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!