Nógrád megye

2019.01.06. 08:42

Füstérzékelő figyeli a rászorulók biztonságát megyénkben

A katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. közös kampányában – karitatív szervezetek bevonásával – összesen huszonöt füstérzékelő készüléket adott át a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a rászoruló családok, valamint idős, kisnyugdíjas, egyedül élő embereknek.

G. K.

Forrás: Shutterstock

– „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” címmel indított kampányt szeptemberben a katasztrófavédelem, a cél pedig kiváltképp nemes volt: tenni akartak mind az élet védelméért, mind pedig a környezet biztonságáért. A háztartási hulladék elégetéséből adódó problémák, az emberéleteket követelő szén-monoxid-mérgezések és lakástüzek megfékezése minden eddiginél erőteljesebb fellépést sürget, ugyanakkor a statisztikák egyértelműen alátámasztják, hogy az érzékelőkészülékek alkalmazásával jelentősen csökkenthető a tragédiák száma – mondta el lapunknak Angyal Eszter.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hozzátette: Nógrádban tavaly csaknem 160 lakástűz történt, ezek közül közel hatvan alkalommal kéménytűz miatt vonultak a tűzoltók, így tehát ez az egyik leggyakoribb veszélyforrás.

Ennek megelőzéséhez a legfontosabb dolog, amit tehetünk, hogy a szilárd tüzelésű kémények esetén évente, gázüzeműeknél pedig kétévente elvégeztetjük a katasztrófavédelem szakembereivel az ingyenes kéményellenőrzést, illetve karbantartást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!