Vigadalom

2018.10.03. 17:01

Fura figurák vonultak fel Nézsán

Mókában nem volt hiány a dél-nógrádi község szeptember utolsó szombatjára ütemezett szüreti vigalmán.

H. H.

Jókedvből és táncból nem volt hiány a községben, Fotó: NMH

A díszes felvonulás a Reviczky-kastély elől indult. Népviseletbe öltözött gyermekek pattantak fel a járművek platójára és nem csupán a helyben élénken élő szlovák hagyományokat őrző, jól ismert öltözetekben pompáztak a mulatság résztvevői, hanem a sokadalomban felettébb fura figurák is feltűntek, tarka-barka, különc ruhákban, rikító színek keverékét öltve magukra. Hamarosan megérkezett a deli bíró és gyönyörű asszonya. A felvirágozott és lufikkal teli, kistraktor vontatta pótkocsiról serényen integetett a nép.

Jókedvből és táncból nem volt hiány a községben, Fotó: NMH

A különböző utcákban a nézsaiak jó házigazdának bizonyultak: étellel-itallal kínálták a buzgó menetelésben, duhaj éneklésben megéhezett és megszomjazott szüreti ünneplőket. Még néhány kutya is igencsak kíváncsi volt a nem mindennapi felhajtásra.

A hosszú órákra nyúlt felvonulás után a falu művelődési házában hajnalig tartó bál zárta a rendezvényt, amelynek bevételét a helyi óvoda számára ajánlották fel a ­szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!