jegyzet

2019.04.02. 14:50

Fő az egészség

Egyre gyakrabban futok bele az interneten egészséges táplálkozást népszerűsítő cikkekbe és ötletekbe, amelyek között olykor rábukkanok egy-egy hasznos tanácsra is.

Veres Edina

Forrás: Shutterstock

Mindhiába azonban a sok információ, ha az ezekben rejlő üzenet nem jut el mindenkihez.

Számtalanszor találkozom az utcán azzal, hogy valaki a gyorséttermi ebédjének elfogyasztása közben böngészi a legfrissebb fittdiétákat. Az esetek zömében ifjakat találok ilyen ironikus helyzetben. Ám nem is kell ilyen messzire mennem, hiszen kollégáim asztalain is sokszor látok csipszeszacskókat a főtt ételt rejtő dobozok helyett.

Félreértés ne essék, nem ítélem el őket! Elvégre az én életemnek is volt olyan szakasza, amikor magára az étkezésre sem tudtam megfelelő mennyiségű időt szánni, nemhogy az egészséges harapnivaló elkészítésére. Az is lehet, hogy ez csak egy kifogás, nem voltam elég motivált szakács. Szerencsére a mai gyerekek már az iskolás éveikben megismerkedhetnek a különböző ételek egyszerű, gyors és egészséges elkészítési módjaival. Bizonyos intézményekben a témában jártas és elismert előadók adják át ismereteiket számukra, így nem szükséges az interneten információ után vadászniuk, ami némely esetben nem is veszélytelen.

Egy kicsit talán irigylem is őket, hiszen rengeteg felesleges diétát elkerülhettem volna felnőtt koromban, ha annak idején még az iskolapadban a fejembe verik: amit eszel, azzá leszel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!