Tábor

2018.08.12. 12:10

Fejlesztik a tudást és a közösséget Szirákon

Megkezdődött az informatikai tábor a településen: a többnapos foglalkozássorozatot a Szirák Polgárosodásáért Alapítvány hívta életre.

Nagy Orsolya

Az alapítvány 2012 óta működik a községben. Céljuk egyebek mellett a kulturális örökség megőrzése, a sziráki lakosság életkörülményeinek javítása, valamint a kisebbség felzárkóztatásának az elősegítése. A szervezet rendezvénye és a sportszerek beszerzése a Váci egyházmegye támogatásával valósulhat meg.

Egy nyertes pályázatnak, valamint egy alapítvány támogatásának köszönhetően laptopokat is kaptak kölcsön a részt vevő gyerekek a tábor idejére. A szervezők számos programmal készültek a résztvevőknek. Mekis Péter oktató munkáját fiatalok is segítik, akikkel különféle játékok és történetek programozásába vezetik be a résztvevőket.

Összesen 18 fiatal jelentkezett a táborozásra, ahol az egészen kicsik mellett nagyobbak is megismerkedhetnek az informatika rejtelmeivel, de különféle sportjátékokban is kipróbálhatják magukat, mint például az asztali csocsó, vagy a pingpong.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában