támogatást nyertek

2019.09.12. 14:49

Fejlesztések és felújítások Nógrád megyében

Nyolc Nógrád megyei önkormányzathoz érkezik fejlesztési támogatás.

Kéri István

Önkormányzatok fejlesztési elképzeléseit támogatta a kormány. Ezúttal is sokan pályáztak járdaépítésre

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

266 település nyert a Belügyminisztérium önkormányzati fejlesztésekre kiírt pályázatán – jelentette be Pogácsás Tibor, a tárca önkormányzati államtitkára. Az önkormányzatok út-, járda- és hídfelújításra, sportlétesítmény-fejlesztésre, valamint kötelező önkormányzati feladatokat ellátó intézmények fejlesztésére pályázhattak – mint minden évben, idén is az út- és járdaépítés, illetve felújítás volt a legnépszerűbb téma.

Elmondta, minden pályázati célra több igény érkezett, mint amit támogatni tudnak az ötmilliárd forintos keretből. Ugyanakkor jelezte: reményeik szerint a költségvetés lehetővé teszi, hogy a most nem nyertes pályázatokat még egy körben elbírálhassák, és ezek is nyertessé váljanak, ezért elutasító határozatot most senkinek sem küldenek ki.

Nógrád megyéből nyolc önkormányzat nyert el összesen 145 millió forintnyi támogatást.

Önkormányzatok fejlesztési elképzeléseit támogatta a kormány. Ezúttal is sokan pályáztak járdaépítésre
Fotó: Torjay Attila / NMH

 

Kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztését, felújítását végezhetik el. Balassagyarmaton 30, Bátonyterenyén 30, Héhalomban 20, Nógrádmarcalban 2,1 millió forintból. Óvodai, iskolai és utánpótlássport infrastruktúra-fejlesztésre, felújításra vagy új sportlétesítmény létrehozására nyert forrást, 20 millió forintot Szirák önkormányzata.

Egyaránt bő 14 millió forint támogatást nyertek belterületi utak, járdák, hidak felújítása jogcímen Kozárd, Magyargéc és Mátraterenye önkormányzatai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában