megoldódott

2019.01.25. 11:51

Évek óta húzódott: végre rendeződött a szécsényi telekommunikáció

Még 2007-ben kezdték el építeni a városban a távközlési hálózatot, mely működési engedéllyel ugyan nem rendelkezett, mégis folyt róla szolgáltatás.

L. J

Ezt a hálózatot vette át 2017-ben egy cég, amelynek 2019-re sikerült működési engedélyt szereznie.

A kft. lehetőségeket lát a vidéki piacban, Szécsényt pedig olyan fejlődő városnak találják, amelynek szüksége van széles sávú internetre.

– A korábban meglévő hiányosságokat megszüntettük, kiépítettünk egy olyan rendszert, amely képes lehet akár az ezer megabites internetszolgáltatásra, valamint analóg csatornákon túl a digitális SD, HD és UHD televíziók vételére is – mondta el lapunknak Pataki Tamás operatív igazgató.

Hozzátette: fontosnak tartják, hogy a megyei és a városi televíziók is helyet kapjanak a szolgáltatásban. A rendszer elérhető Szécsényben, Benczúrfalván és Pösténypusztán, de azt tervezik, hogy további településeket is bevonnak a szolgáltatási területbe. A Szécsényben és a városrészekben élők ezzel egy európai színvonalú technológiához jutnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában