Hírlap-információ

2018.10.21. 09:42

Esküt tettek a nógrádi önkéntes tartalékosok is

Területvédelmi önkéntes tartalékos katonák – köztük Nógrád megyeiek, úgy ötvenen – újabb csoportjai tettek esküt az egri várban.

Egy életre elkötelezték magukat, hogy megvédik Magyarországot és lakosságát a bajban

A napokban volt épp 466 éve annak az októberi reggelnek, amikor Dobó kapitány megfáradt katonáinak maroknyi csapata a vár fokáról széttekintve a török seregnek – végre-valahára – csak hűlt helyét találta; Eger, vele együtt Magyarország egy emberként lélegzett fel. Több mint egy hónap intenzív ostrom után, október 17-én vonult el a török sereg az egri vár alól, mely nem csak a város, az egész ország diadalát jelentette. A neves dátumról a várban, ahogy 2002 óta minden évben, idén is megemlékeztek.

Egy életre elkötelezték magukat, hogy megvédik Magyarországot és lakosságát a bajban

A hadászati bemutatók, a katonazenekari koncert, a rendhagyó tárlatvezetések és a kézműves-foglalkozások mellett a tartalékosok eskütételének is szemtanúi lehettek a látogatók.

Az önkéntes területvédelmi tartalékos katonai szolgálat célja, hogy a Magyar Honvédség tartalékos állományához szerződéssel csatlakozó civilek az ország valamennyi járásában rendelkezésre álljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!