kis játszótér

2019.04.24. 17:00

Élvezik a rétsági Gyermekliget szolgáltatásait a lurkók

A város önkormányzata nagy gondot fordít, hogy a településen lévő, gyermekek által gyakrabban látogatott övezetek folyamatosan megfelelő állapotúak legyenek. Ennek jegyében indulhat hamarosan komolyabb mértékű fejlesztés az általános iskola melletti, úgynevezett „kis játszótéren”.

Hegedűs Henrik

A Gyermekliget minden délután megtelik önfeledten játszó gyermekekkel. Hamarosan a város több játszótere is megújulhat

Forrás: N.M.H.

Fotó: Torjay Attila

Késő délután állunk a város KRESZ-parkja – amire sokkal illőbb lenne a Gyermekliget kifejezés – kapujában. A közeli óvodából érkeznek sorra a gyermekek, szüleik kíséretében. A lurkók alig várják, hogy engedélyt kapjanak az anyukától, és nekiiramodva elmerülhessenek a játékok rengetegében. A gyönyörű időben hamar megtelik a tágas terület az önfeledten szórakozó ifjú nemzedékkel.

Nincs rongálás

A Gyermekliget bejáratánál, a kerítésen felirat hirdeti: kamerákkal megfigyelt terület. Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy minden gyakrabban használt közterületet ilyen szerkezetek pásztázzák. Jávorka János elmondta, alkalmanként előfordultak a múltban kisebb rongálások, a középiskolás fiatalok sokszor nem a megfelelő célra használták a berendezéseket, de ezek száma elenyésző volt, és a polgárőrök is rendszeresen járőröznek a játszóövezeteknél. Most az Ady úti játszótérhez terveznek két új kamerát kihelyezni, a nagyobb biztonság érdekében.

– Városunkban négy játszótér található, ezek közül a legnagyobb és legnépszerűbb a Gyermekliget – ezt már Jávorka János önkormányzati képviselő mondta, aki nemrégiben nyújtott be előterjesztést az önkormányzati testület elé egy másik terület, a „kis játszótér” korszerűsítésére. – Az északnyugati városrészben lévő Ady úti övezet, valamint a művelődési ház mögötti, tömbépületek között meghúzódó Korányi utcai rész már jóval kisebb méretű és körül sem kerített. Ezek rendbetételére is sor kerülhet majd, a Zöld Város Programban elnyert támogatásból különítünk el összeget erre a célra, de most a legfontosabb az iskola melletti játszótér megszépítése.

A képviselő hozzátette, a közelmúltban több szülő is jelezte, elszomorító itt az utcabútorok és az eszközök állapota, egyszerűen megette őket az idő, rájuk fér a csere. Ezért is javasolta a teljes lebontást és újjáépítést. Három cégtől kértek árajánlatot, természetesen kikötve, hogy a 15×25 méteres területhez igazodjanak.

A Gyermekliget minden délután megtelik önfeledten játszó gyermekekkel. Hamarosan a város több játszótere is megújulhat
Fotó: Torjay Attila / N.M.H.

– Végül két vállalkozástól rendelt meg az önkormányzat játékokat, összesen közel 2,5 millió forintot biztosítunk önerőből a korszerűsítésre – folytatta Jávorka János. – Ezek között lesz torony csúszdával, mérleghinta, két, egyenként kétüléses rugós hinta, két köztéri körforgó, ez utóbbiakból egy-egy a Gyermekligetbe is jut. Olyan eszközök megvásárlására törekedtünk, amelyek tökéletesen alkalmazkodnak az óvodás korosztályhoz, nem magasak és eséscsillapító a felület is.

A városatya végezetül kifejtette, még a tavasszal szeretnék elvégeztetni a munkálatokat a kivitelezővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!