jegyzet

2019.02.22. 15:50

Élmény

Régebben az emberek hajlamosabbak voltak a pénzüket drágábbnál drágább tárgyakra költeni. Manapság azonban egyre többen – főleg a fiatalabb generációból – teszik le az élmények mellett a garast.

Lászlók Judit

Forrás: Shutterstock

Karácsonykor is észrevehető volt, hogy inkább valamilyen kikapcsolódási lehetőséget ajándékoznak egymásnak az emberek, például koncertjegyet, nyaralást vagy éppen masszázst. Furcsán hangzik az okostelefonok és a számítógépek világában, de az emberek egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek az együtt töltött időre.

A hagyományos programok mellett igyekeznek valami különlegeset választani, így egyre népszerűbb a szabadulószoba és az élményvezetés is. Ráadásul a helyzetet megkönnyíti, hogy ezek a szolgáltatások tetszőleges időpontban igénybe vehetők.

Arról már nem is beszélve, hogy a tengerparti pihenős nyaralás már a múlté és igyekeznek ezeket az utazásokat is valami extrém dologgal feldobni. A holmik halmozása helyett én magam is inkább az élmények mellett teszem le a voksomat, hiszen ezek örökre megmaradnak nekünk. Nyilván minden ember kötődik tárgyakhoz, azonban ezek eltörhetnek és tönkre is mehetnek, amit viszont egyszer átélünk, azt senki nem veheti el tőlünk.

Ráadásul a program, amit a családunkkal vagy a barátainkkal közösen csinálunk, sikerülhet annyira jól, hogy még évek múlva is arról beszélgetünk. Ez pedig mindig is sokkal értékesebb lesz bármilyen drága vagy fényesen csillogó tárgynál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!