oklevelet adtak át

2019.06.19. 19:49

Elismerték a Salgótarjáni Tankerületi Központ tanárainak munkáját

Véget ért a tanév, ezen alkalomból a Salgótarjáni Tankerületi Központ oktatóit köszöntötték az elmúlt egy évben nyújtott munkájukért a József Attila művelődési központban.

V. E.

Simon Tibor, a Salgótarjáni Tankerületi Központ igazgatója elmondta: fontosnak érzi, hogy így, tanév végén összegyűljenek, és az elvégzett munka statisztikai alapú értékelése helyett közösségük idei kiválóságainak megünneplésével búcsúzzanak az augusztus végi találkozásig.

Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő méltatta a pedagógusokat, és részletezte azokat a nehézségeket, amelyekkel nap mint nap szembesülniük kell nevelő tevékenységük során. Úgy fogalmazott: tanítani egyfajta varázslat, amely azért lehetséges, mert a pedagógus rendelkezik azzal a csodálatos képességgel és hatalommal, hogy megnyissa a gyermek értelmét, bejusson a bizalmuk körébe, hogy ott kézen fogva magával vigye az addig ismeretlen felé.

Pánczél János, a Klebelsberg Központ köznevelési főosztályvezetője köszöntő gondolataiban kifejtette, hogy a tanév vége mindig megterhelő mindenkinek, diáknak, pedagógusnak, az intézmény vezetőjének, valamint fenntartójának egyaránt. Amint kiemelte: a köznevelésben szükségszerű a változás, mert változik a magyar társadalom, akárcsak az igények, a lehetőségek, a problémák és a lehetséges megoldások. A főosztályvezető hozzátette: a köznevelésben a változás mindig egy biztos pont, éppúgy, mint a pedagógusok, akikre mindig lehet számítani.

Elismeréseket vehettek át

Az Emberi Erőforrások minisztere elismerő oklevelét két pedagógus vehette át, majd átadták a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet annak a 27 tanárnak, akik idén nyugdíjba vonulnak. Négy intézmény munkatársa kapott kimagasló szorgalommal végzett munkájáért oklevelet. Vojtkovszky Attila, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársa „Az év iskolarendőre” elismerésben részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában