jegyzet

2019.04.23. 11:23

Elhivatottság

Tűzoltónak lenni nem szakma, sokkal inkább hivatás.

Lászlók Judit

Forrás: Shutterstock

Emlékszem, gyermekként is mindig felnéztem a tűzoltókra. Szerencsére legtöbbször csak egy-egy iskolai rendezvényen találkozhattam velük, amikor bemutatták a munkájukat és megtanítottak minket, különböző korú diákokat arra, hogy mit tegyünk tűz esetén. Ekkor sok kisgyermek gondolhatta azt, hogyha felnő, ő is lánglovag lesz.

Azonban ahogy haladt az idő, ráeszméltem, hogy ez nem csak egy szakma, sokkal inkább egy hivatás, amelyet csak az igazán elszántak tudnak csinálni, a munkát szenvedélyként megélve. Éppen ezért minden tiszteletem azoké az önkénteseké, akik segítik a hivatásos tűzoltók munkáját.

Azt gondolom, hogy volontőrnek, azaz önkéntesnek lenni már önmagában is remek dolog. Nemcsak azért, mert segíthetünk másoknak és támogatást nyújthatunk olyan embereknek, akik arra rászorulnak, hanem a segítségnyújtás által mi magunk is sokat fejlődhetünk. Pontosan ezért örültem annyira, amikor a napokban tudomásomra jutott, hogy sok önkéntes tűzoltó is vigyáz ránk itt, a megyében.

Eleve hálás vagyok azoknak, akik nap mint nap az életüket kockáztatják azért, hogy mi biztonságban legyünk. Jó azonban tudni, hogy vannak olyan polgártársaink, akik önkéntes szolgálatot teljesítenek, illetve főként a háttérmunkában segédkeznek. Ha valaki úgy gondolja, hogy eléggé elszánt és szeretné segíteni a munkájukat, akkor az ne habozzon, hanem csatlakozzon, hiszen minden, akár a legkisebb segítség is jól jöhet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában