Hírességek

2018.12.19. 17:00

Életkedvet és energiát sugároztak a szécsényi sztáranyák

Újra megnyitotta kapuit a Csokoládé a női léleknek női szalon, hogy egy ­igazi beszélgetős műsorral lepjék meg a közönséget. Az alkalomra olyan hírességeket hívtak meg, mint Ungár Anikó, Sütő Enikő, Rák Kati és Wolf Kati. A műsorvezető pedig Süveges Gergő volt. A rendezvénynek a Forgách-kastély adott otthont.

Lászlók Judit

Ungár Anikó, Sütő Enikő, Rák Kati és a műsorvezető Süveges Gergő kötetlenül beszélgetett az anyaságról

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Hüvösi Csaba

Tulajdonképpen a családok éve kampányhoz csatlakoztak az eseménnyel, ezért kérte fel a főszervező, Szécsény Város Önkormányzata nevében Stayer László, a város polgármestere a Harmóniában a Világgal Mentálhigiénés Közhasznú Egyesületet, hogy legyen társszervezője a Sztárok és Anyák elnevezésű programnak.

Összegzett az egyesületalapító

– A Sztárok és Anyák programot is sikeresnek éreztem, nemcsak a látvány és a színtéren játszódó események, hanem a színfalak mögötti beszélgetések és az előadók közelebbi megismerése miatt is. A „Csokoládé” minden szeletét jónak és finomnak éreztem! Törzsközönségünk számára mindig készülünk valamilyen ajándékkal. Ezúttal, a Sztárok és Anyák rendezvényen több mint félszáz hölgyet és urat ajándékoztunk meg! Reméljük, örömet szereztünk minden meghívottnak! – összegezte az estét Bátori Istvánné.

A Bátori Istvánné és Babcsány Lászlóné által alapított közhasznú egyesület 2016 októberében indította el Csokoládé a női léleknek elnevezésű női szalonját. – A célunk az volt, hogy a nők energiát, életkedvet és bátorságot merítsenek az együttlétekből. Tanuljanak megküzdési stratégiákat szakemberektől, amelyekkel segíthetnek önmagukon, de környezetük megtartóerőivé is válhatnak! Szerettük volna elérni, hogy a nők belássák, szükségük van az „Én-időre”, amikor önmagukra szánják az időt és a figyelmet! – mondta el Bátori Istvánné, az egyesület elnöke, majd így folytatta: – A sztárvendégek kiválasztásában fő szempont volt, hogy olyan hölgyeket hívjunk meg, akik már valóban sztárok és évtizedes tapasztalataik vannak az anyaság terén.

Sütő Enikő a kakukktojás, mert ő ugyan nem édesanya, de mesterként viszi önként felvállalt „szülőszerepét”, hiszen modelliskolája révén számos tanítványáról gondoskodik. Fontos kiemelni, hogy ma már egyre több az olyan egyedülálló nő, akinek az anyaság nem adatott meg, viszont női létünk ezen aspektusát mások gondozásával, gyermekek nevelésével, fiatalok tanításával ők is megélhetik. Igaz, kicsit másképp, de fontos küldetés lehet egy nő életében! Erre volt jó példa Enikő!

A női szalonnak egyébként ez már a második évada volt. Korábban olyan előadók is részt vettek a rendezvénysorozaton, mint Jakupcsek Gabriella vagy éppen Müller Péter. A mostani eseményre Ungár Anikó, Sütő Enikő, Rák Kati és Wolf Kati kapott meghívást, a műsorvezető pedig Süveges Gergő volt.

Ungár Anikó, Sütő Enikő, Rák Kati és a műsorvezető Süveges Gergő kötetlenül beszélgetett az anyaságról
Fotó: Hüvösi Csaba / Nógrád Megyei Hírlap

A társalgás során sok fontos tanáccsal látták el a közönséget. Ungár Anikó szerint észre kell venni azokat a dolgokat, amelyek felénk jönnek, és ki kell választani azt, ami a miénk. Mindig hallgatni kell magunkra, bízni magunkban és ezt kell továbbadni a gyermekeinknek is. Fontosnak tartja még, hogy érezzük a ritmust, más szóval, hogy mikor és mit adunk ki magunkból. Sütő Enikő hozzátette, hogy időt kell adni magunknak, mert csak abból adhatunk, amink van. Rák Kati véleménye szerint a lehetőségeket kell ­megragadni, Wolf Kati pedig elmondta, hogy ő jó édesanya és jó énekesnő akar lenni egyszerre, ami viszont olykor nehéz. Soha nem tervez előre, mert az nagyon stresszes számára.

Arra is fény derült, hogy Ungár Anikó kezdetben színésznő akart lenni, azonban a Brüsszeli Művészeti Fesztiválon annyira elkápráztatták egy bűvésztrükkel, hogy azt gondolta: – Ha a blöff ilyen jól előadható, akkor színésznő helyett miért ne legyek varázsló.

Minden meghívott hozott magával ajándékot. Ungár Anikó pontosan azzal a bűvésztrükkel kápráztatta el a nézőket, ami miatt úgy döntött, ő is bűvész lesz. Wolf ­Kati saját dalait énekelte és a szécsényi közönséget is sikerült dalra fakasztania. Rák Kati híres operett szerepeinek dalaiból énekelt és óriási sikert aratott a Hajmási Péter, Hajmási Pál című nótával. ­Sütő Enikő pedig a Diana Krall Why should I care című számát énekelte el, amivel üzenni is szeretett volna, még pedig azt, hogy senkit nem hagyunk a sötétben. A szám alatt egyébként Süveges Gergővel táncra is perdültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!