támogatás

2019.03.19. 16:16

Élelmiszercsomagot adományoztak az őrhalomi fiataloknak

A faluban közel kétszázra tehető a kiskorú, a tanulói jogviszonnyal rendelkező, illetve a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek száma.

Sz. K.

Az őket nevelő családok terheit is kívánta csökkenteni a település önkormányzata, amikor saját költségvetéséből 7500 forint értékű tartós élelmiszercsomagot adományozott valamennyi érintettnek. A támogatást az átvételre jogosultak a gyarmati Buki csemegeboltban vehették át február hónap folyamán.

Farkas Egon, Őrhalom polgármestere lapunknak elmondta, jelen esetben nem kifejezetten szociális alapon történő támogatásról van szó. Örömét fejezte ki, hogy az ezerfős faluban minden ötödik ember fiatal- vagy kiskorú. Bíznak benne, hogy a felnövekvő generáció számos tagja Őrhalomban képzeli majd el jövőjét. Mint mondta, a Családok Éve elnevezésű rendezvénysorozathoz is kívántak csatlakozni, amikor úgy döntöttek, hogy támogatják a fiatalok településen maradását ezzel az akcióval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában