konferencia

2019.11.23. 14:54

Együttműködési megállapodást kötött a számvevőszék a kormányhivatallal

Közpénzekkel és közvagyonnal való felelős gondolkodásról tartott szakmai konferenciát az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Magyar Pénzügyi–Gazdasági Ellenőrök Egyesületének (MPGE) elnöke minap Salgótarjánban.

K. K.

Domonkos László (balra) és Kalocsai Péter

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

Ennek keretében Domonkos László, a számvevőszék elnöke együttműködési megállapodást kötött Kalocsai Péterrel, a Nógrád Megyei Kormányhivatal főigazgatójával a lakosság pénzügyi és közpénzügyi tudatosságának fejlesztéséért.

Domonkos László (balra) és Kalocsai Péter
Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

Az Országgyűlés 2014-ben határozatban ismerte el, illetve támogatta a számvevőszék ez irányú tevékenységét.

– Tennünk kell annak érdekében, hogy a lakosság pénzügyi, közpénzügyi, közteherviselési ismeretei bővüljenek, azok hasznosítható tudásként jelenjenek meg a mindennapokban – hangsúlyozta Domokos László. Hozzátette: küldetésük nem a hibakeresés és az elmarasztalás, hanem a jó irányba való terelés, a kedvező változások indítása és fenntartása. Céljuk az ellenőrzések mellett a támogatás, hogy az ÁSZ véleményalkotásával, tanulmányaival átláthatóbbá tegye a közpénzfelhasználást, és hozzájáruljon a közszolgálati intézmények működéséhez.

A számvevőszék elnöke elmondta: új technikai megközelítésre, új módszertanokra és feltételekre van szükségük. Ennek érdekében az Állami Számvevőszék együttműködési hálót alakít ki a megyei kormányhivatalokkal, ami magába foglalja tájékoztató anyagainak az online és közösségi médiaplatformokon való jelenlétét. Mindez hozzájárul az ügyeiket intéző lakosság pénzügyi ismereteinek bővítéséhez és a pénzügyi biztonság megerősítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában