Napi gondok

2018.12.16. 17:08

Egyre több az autó, egyre ritkábban akad parkolóhely Salgótarjánban

Régóta probléma a belvárosban a megfelelő helyen lévő, ugyanakkor ingyenes parkolóhely felkutatása.

Sz. R.

Parkolószűkében van a belváros

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Hüvösi Csaba

Az egyre növekvő autósforgalom néhol a fizetős parkolókat is megtölti, a kényelmi igény pedig csak fokozza a gondot.

– A belvárosban új parkolóhelyeket már lehetetlen létesíteni, Salgótarján berendezkedése és úthálózatának szerkezete miatt – mondta Szatmáry Zsolt, a városüzemeltetési iroda vezetője.

Szombattól már használható

Lantos László, a salgótarjáni városfejlesztési iroda útügyi referense elmondta, hogy az Óvoda tér felújítási munkálatainak befejezése után 23 darab, a személygépkocsik parkolását biztosító várakozóhelyet adnak át. A közlekedők december 20-tól vehetik igénybe teljes egészében a felújított teret, de egyes létesítményei már korábban, de­cember 15-től, tehát szombattól használhatóak.

Hozzátette: ahol lehetőség adódik egy-egy hely kialakítására, illetve a parkolási rend megváltoztatására, ott igyekeznek az átalakítást megtenni.

– Legutóbb az egykori Rákóczi általános iskola udvarát nyitottuk meg a közforgalom számára, ahol 30 új parkolóhelyet alakítottunk ki. Az autósok az eddigi tapasztalatok szerint napközben és éjszaka is elvétve használják – mondta az irodavezető.

Sok esetben a kényelem, a gyaloglás elkerülése miatt válnak túlzsúfolttá a megyeszékhely legforgalmasabb területein kijelölt ingyenes parkolóhelyek, gyakran még azok is, amelyek fizetősek. Sokszor szabálytalanságokkal is találkoznak a közterület-fel­ügyelők.

Parkolószűkében van a belváros
Fotó: Hüvösi Csaba / Nógrád Megyei Hírlap

– Városszerte jellemző a szabályok be nem tartása – hangsúlyozta Szatmáry Zsolt. Hozzátette: nem a megállási tilalom figyelmen kívül hagyása a jellemző, hanem a mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyek, a kijelölt rakodási és a forgalom elől elzárt területek szabálytalan használata. Előfordul zöldterületen és járdán parkolás is.

Az Óvoda tér építési munkálatai is okoztak forgalmi fennakadásokat, amit ugyancsak a parkolóhelyek ideiglenes hiánya idézett elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!