műhelymunka

2019.05.16. 09:20

Diákok készítenek bemutatófilmet Szurdokpüspökiről

Elindult a közösség- és médiaszakkör a községben.

Palchuber Kinga

Műhelymunka a diákokkal. A média világával ismerkednek NMH-fotó

A Nemzeti Művelődési Intézet közösségi és médiaszakkört indított Nógrád megyében a Művelődő közösségek Észak-Magyarországon című projekt keretében. A szakkör tizenkét alkalommal más-más tematikát megcélozva – a média eszközrendszerét használva – segíti a foglalkozáson résztvevők motiválását és cselekvésre ösztönzését a közösségben.

A havi szakkörökön egyebek mellett előtérbe kerül a riportkészítés, a számítógépes szoftverek megismerése és a videószerkesztés. A jelentkezők betekintést kapnak abba, hogyan készíthető minőségi újság és egyéb médiafelületek számára is felhasználható képanyag. A foglalkozássorozat végére előreláthatólag egy bemutatófilm is készül Szurdokpüspökiről.

Műhelymunka a diákokkal. A média világával ismerkednek NMH-fotó

A résztvevők a frissen szerzett ismereteiket a helyi közösségépítésben kamatoztathatják, s képessé válnak a települési honlapok és újságok létrehozására és fejlesztésére. Emellett segítik a helyi információáramlást és a közéletbe való beilleszkedést. Első alkalommal a projektet céljai, másodszor pedig a közösségek szerepe került terítékre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában