Szorgalom

2018.08.12. 12:35

Diákmunkások Szécsényben: teremőrként és idegenvezetőként is megállják a helyüket

A nyári diákmunka során a fiatalok egy kicsit közelebb kerülnek a munka világához.

Sz. F.

Fotó: Pixabay

Az sem egy elhanyagolható szempont, hogy anyagi jövedelemre tesznek szert. Megtanulják megbecsülni a saját maguk által keresett pénzt.

Azok, akik a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeumban vállaltak munkát, azok gyarapítják a helytörténeti ismereteiket, gyakorolják a kapcsolatteremtés formáit. Teremőrként és idegenvezetőként dolgoznak.

Az endrefalvai Oláh Gergely a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája végzős tanulója. Tetszik neki a feladat, örül, hogy jó néhány információt tudott meg a szécsényi múzeumról, amelyet természetesen a munkája során is hasznosít. Baráti társasággal Portugáliába utazik, a keresetét arra fogja fordítani.

A szécsényi Mócsány Judit az idén érettségizett, a helyi Páter Barkányi János Katolikus Óvoda, Iskola és Gimnáziumban. Számára az idegenvezetés nem idegen, korábban már végzett hasonló munkát. A keresetének szeptembertől bőven lesz helye, felvételt nyert az Eötvös Loránd Tudományegyetemre, ahol matematika–angol szakos tanárnak tanul.

A szécsényi Golyán Sztella a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium növendékét nem a pénz motiválta, ahogy mondta, hasznosítani szerette volna magát a nyári hónapokban. Ami a keresetét illeti, több mint valószínű, azzal a család kasszáját fogja gyarapítani.

A szécsényi Kovács Krisztián Salgótarjánban érettségizett. Elmondta, hogy felkészültek a nyári munkára, a múzeum dolgozói tárlatvezetést tartottak részükre, egy 20 oldalas ismeretterjesztő anyagot is kaptak.

Amennyiben nem tudnak a látogató kérdésére válaszolni, és az feltétlenül szeretne az információhoz hozzájutni, ilyenkor kérik a múzeum dolgozójának a segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában