világsztár

2019.05.09. 14:00

Danny DeVito észrevétlen maradt a diósjenői forgatás alatt

Magyarország a nemzetközi filmprodukciók kiemelt célpontjává vált az elmúlt években. Úgy tűnik, megyénket is kezdik felfedezni a külföldi forgatócsoportok: egy amerikai film jelenetei készültek két napon keresztül Diósjenőn, Danny DeVito részvételével.

Sziládi Krisztina

Danny DeVito járt Diósjenőn, de a helyieknek fel sem tűnt a világhírű vendég

Forrás: Shutterstock

A Börzsöny lábánál fekvő Diósjenő környéke páratlan látványt kínál az odalátogatóknak, elég csak megpillantani a település határában található horgásztó partjáról, meg a közelben magasodó nógrádi vár romjait. Minden jel szerint ez tűnt fel az „amerikai álomgyár” filmes szakembereinek is, akik egy gyönyörű forgatási helyszínt kerestek. Április végén két napra egy teljes stáb települt ki a falu határában található horgásztó környékére.

Az Oscar-díjas Barry Le­vin­son rendezésében a Harry Haft című produkciót forgatták, és a szereplők között feltűnt Hollywood kis növésű, ámde mégis nagy színésze, Danny DeVito is. A film, amelynek főhőse egy Auschwitz poklát túlélt férfi, a második világháború után játszódik, és várhatóan 2020-ban kerül majd a mozikba.

Szerettük volna kideríteni, mennyire bolygatta fel a faluban élők életét egy ilyen esemény. Ottjártunkkor a forgatócsoport már egy hete elutazott, teljes nyugalom fogad minket. Balog Marianna helybeli lakos szívesen állt a rendelkezésünkre.

– Ilyen volumenű vendége még nem volt a falunak, de reklámfilmet forgattak már itt, és a Hooligans is Diósjenőt választotta az egyik klipje helyszínéül pár hónappal ezelőtt. A filmes stáb április 28-án érkezett, lezárták a falu felé eső területet, a tó erdő felőli oldalán forgattak. Senki nem tudott róla, hogy mi készül. A környéken lakókkal titoktartási szerződést írattak alá. Esélyünk sem volt rá, hogy találkozzunk hírességekkel, lehetetlen lett volna bemenni a forgatási helyszínre, de nem is nagyon akartunk. A panzió tulajdonosa is utólag tudta meg, hogy a stáb egy része az általa működtetett szálláshelyen szállt meg – mesélte Balog Marianna.

Danny DeVito járt Diósjenőn, de a helyieknek fel sem tűnt a világhírű vendég
Fotó: Shutterstock

Szetei Károly és feleségének háza a tó falu felőli oldalán áll. Gyakorlatilag az ingatlanjuk előtti füves területen vert tábort a forgatócsoport; mintegy harminc kamion és luxus lakókocsi szolgálta a stáb kényelmét.

– Most már semmi nem utal arra, hogy itt jártak. Nagyon jól megszervezték a forgatást, a stáb tagjai szinte észrevétlenül érkeztek, és a távozásukat is utólag vettük észre. Késő estig forgattak, reggelre már csak a hűlt helyüket találtuk. Végig udvariasan viselkedtek, semmi panasz nem érheti őket. Két napig ugyan nem lehetett horgászni, de erről előzetesen tájékoztatták az itt lakókat, ahogy arról is, hogy időszakos útlezárás lesz filmforgatás miatt a tó felé vezető bekötőúton. Csak utólag olvastuk, hogy Danny DeVito is itt járt – ecsetelte Szetei Károly.

Úgy tűnik, Diósjenő népét nem kavarta fel különösebben ez az esemény. Helyén kezelik a történteket, elismerik a profi és gördülékeny szervezést, de nem részegedtek meg egy amerikai stáb közelségétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!