jegyzet

2019.02.15. 12:48

Csodaszerek

Ma nagyon népszerűek azok a bejegyzések, honlapok, amelyek azt ígérik, hogy egy hét alatt tíz kilót fogysz, vagy valamilyen betegségre ez a gyógyszer a megoldás, csak az orvosok eltitkolják.

Lászlók Judit

Forrás: Shutterstock

Ezek az úgynevezett csodaszerek azonban hamisítványok, vagy illegálisak. Néhány éve az egyik ismerősöm például online rendelt egy doboz zöld kávéval ellátott kapszulát. Az interneten lévő hirdetések alapján a szer rendkívüli fogyást ígért és meg kell hagyni, a fogyókúrázókról készült előtte-utána képek még jobban megtévesztették az embert. Sajnos az ismerősöm testsúlya nem csökkent egy dekát sem a kúra alatt, azonban szerencsére nem is lett semmi baja a tablettáktól.

A kedvenc ilyen jellegű csodaszereim közé tartoznak azok, amelyek azt ígérik, hogy rengeteget fogsz fogyni, viszont a méregdrága gyógyszer szedése mellett diétáznod kell, és persze sportolnod is valamit. Az én véleményem az, hogyha valaki szedi az ilyen szereket és diétázik meg sportol mellette, akkor aligha a gyógyszernek köszönhető a fogyás… Ha változtatni akarunk a testsúlyunkon, akkor mindenképp válasszuk a diétát, vagy a mozgást, esetleg mindkettőt.

Ha van rá lehetőség, akkor vegyük igénybe szakember segítségét! Aztán pedig, ha betegek vagyunk, akkor menjünk orvoshoz és általa felírt gyógyszert használjuk az előírásoknak megfelelően, ne pedig mi kezeljük magunkat, ezzel is elkerülve a hamis, illetve illegális gyógyszereket, amelyeknek akár súlyos mellékhatásaik is lehetnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!