Sóshartyán

2018.09.25. 10:29

Csalhatatlan szimattal élnek a szolgálati ebek

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendezte meg a napokban a szolgálati kutyák hagyományos összevont területi képzését.

P. K.

 

– A Nógrád és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szolgálati kutyavezetői vettek részt a közös képzésen a sóshartyáni lőtéren – mondta el érdeklődésünkre Dankóné Nagy Éva, a megyei kapitányság szóvivője.

Védőfelszerelés óvja a rendőrség munkatársát az ebtől, NMH-fotó

Hozzátette: a program célja a tudásismeret bővítésén és a feladatok gyakorlásán túl az volt, hogy a szakmabeliek megosszák egymással munkatapasztalataikat is.

– A rendezvényen húsz kutyavezető, a járőrebek, az általános képesítésű kábítószer- és robbanóanyag-kereső kutyák bizonyították rátermettségüket a különféle próbatételekben – mondta a szóvivő. – A közös munka során elsősorban őrző-védő gyakorlatokat hajtottak végre a versenyzők, amelyeket az életszerű szituációkban a szolgálati kutyákkal közösen kellett megoldaniuk. Az ebek által gyakorolt engedelmességi és ügyességi feladatokat, valamint a nyomkövetési és keresési akadályokat valamennyi egyenruhás kiválóan teljesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!