beruházások

2019.09.21. 15:20

Bölcsődét, parkot és új utakat is építenek Szécsényben

A város több pontján is komoly felújításokra, beruházásokra kerül sor, mindenfelől munkagépek zaja hallatszik a településen.

Szenográdi Ferenc

Stayer László, a város polgármestere elmondta, hogy az eddigi legnagyobb volumenű utcai felújítási program kezdődött, amelynek keretében tizenöt utca kap teljes aszfaltburkolatot és további tíz utcára viakoloros burkolat kerül vagy a fennálló hibáit kijavítják. A szeptember elején megkezdett munkálatokat pozitívan fogadta a lakosság.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban rövidesen elcsendesülnek a gépek és átadásra kerülhet a nagy méretű tornaterem. A Kossuth Lajos utcában szintén dolgoznak a gépek. Itt a katolikus iskolát bővítik és a sportcsarnokot építik éppen. A régi, egykori polgári iskola épületét – amely hosszú éveken át üresen állt –, a katolikus iskola kapta meg.

Folyik a munka a hivatal mellett. A tervek szerint szökőkút és virágos park díszíti majd ezt a területet Fotó: Sz. F.

Az épületet 2015-ben újították fel kívülről: többek között nyílászárókat építettek be, a falakat hőszigetelték és új tető is került az épületre. Jelenleg a belső felújítási munkálatok folynak. A sportcsarnok és a jelenlegi épület közé új iskolaszárny épül. A város polgármestere elmondta: az épületegyüttes megfelel a XXI. század követelményeinek. A sportcsarnokot a diákokon kívül a szécsényi lakosok is használhatják. A 2020–2021-es tanévben a gimnáziumi osztályok a Magyar utcai iskola épületéből átköltöznek az új helyre, így ott megszűnik a jelenlegi zsúfoltság. A polgármester hozzátette: örül a zsúfoltságnak, mert ez azt jelenti, hogy népszerű az iskola.

Komoly fejlesztés történik ugyanakkor az Agro-Help Kft. rimóci telephelyén, ahová a Magyar úti iskola épületéből átkerül a konyha. A polgármestertől megtudtuk, hogy a telephelyet vállalkozó üzemelteti. A hivatal melletti területen is dolgoznak a munkagépek, itt az önkormányzat épületének energetikai felújítása során az épület fűtését kiszolgáló talajszondákat helyeztek el ott. A terület helyreállítási költségeinek fedezésére 500 ezer forintot nyert el a hivatal. A tervek szerint szökőkút és virágos park díszíti majd ezt a helyet.

A város háromszázmillió forintot nyert új bölcsőde építésére, amely a Dugonics út mögötti területen rövidesen elkezdődhet. Szintén ősszel fognak hozzá a Sóderbánya-tóhoz vezető külterületi út felújításához is.

A város északi részén elkészült az önkormányzat és egy magánvállalkozó tulajdonában lévő hűtőház. A tulajdonos nagyobb méretű gyümölcs-és zöldségfeldolgozó üzemet létesít a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában