időjárás

2019.09.19. 10:34

Megérkezett az első fagy: Zabarban volt a leghidegebb az országban

Országszerte többfelé volt fagypont alatti a hőmérséklet a napokban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

T.-N. O.

Zabar, 2018. szeptember 26. Deres növény Zabar közelében 2018. szeptember 26-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint elkezdõdött a fagyszezon. Szeptember 26-ra virradóra országos átlagban 1,5 Celsius-fok körül alakult a minimum, amely több mint 8 fokkal alacsonyabb az ilyenkor szokásosnál, a reggeli értékek november közepének felelnek meg. A Nógrád megyei településen mínusz 4,1 fokig csökkent a hõmérséklet. MTI Fotó: Komka Péter

Fotó: Komka Péter

Mint kiderült, Nógrád megyében három településen is volt fagy az éjszakai órákban.

– Mihálygergén – 0,3, Szécsényben – 0,5, még Zabarban – 1,8 Celsius fokot mértek – mondta el portálunknak Török László, meteorológus, aki azt is elárulta, hogy utóbbi településen volt az egész országban a leghidegebb.

A szakember arra is kitért, hogy nem várható nagy változás az időjárásban az elkövetkezendő napokban, továbbra is élvezhetjük a napsütést.

– A hideg levegő, amely felettünk van, egészen szombat reggelig nem mozdul majd. Utána Dél-Nyugat felől érkezik egy melegfront, amelynek hatására 3-4 Celsius fokot emelkedik a hőmérséklet. Drasztikus melegedés azonban már nem várható – közölte Török László.

A meteorológus azt is elmondta, hogy hétfőtől már 23-25 Celsius fok is lehet, azonban egyre több felhő jelenik meg az égen, az éjszakai órákban pedig már csapadékra is lehet számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában