szalonzene

2019.08.13. 16:45

Balassagyarmati zenekar lép fel a Földközi-tenger partján

Nincs abban semmi meglepő számunkra, ha a francia riviéra elegáns szállodáiban nyári estéken felcsendül a finom szalonjazzmuzsika, hacsak ezt a zenét nem egy Nógrád megyéből érkezett zenekar szolgáltatja.

Sziládi Krisztina

Együtt a csapat a riviérán, pálmafák árnyékában. Zenéjük meghódítja a nyaralókat is Fotó: NMH

A balassagyarmati Latte Maffiato Szalonjazz zenekar 2012-ben alakult, tagjai – Ember Péter, Pálmai Krisztián, Rédei Reni, Stefi Mihály, Jónás Gábor és Telek Zoltán – hivatásos zenészek, zenetanárok, a zenélésért rajongó és azt kiváló színvonalon művelő emberek.

Repertoárjukban elsősorban az 1950-es, 60-as évek francia, angol, olasz és magyar slágerei mellett portugál dallamok is felcsendülnek a műsorban, és saját dalaik is rendszeresen hallhatók. A koncertkörút ötlete tavasszal született meg a pozsonyi palóc találkozón, ahol szintén vendégszerepelt a zenekar.

Együtt a csapat a riviérán, pálmafák árnyékában. Zenéjük meghódítja a nyaralókat is Fotó: NMH

Gondoltak egy nagyot, és mivel úgyis elkötelezett rajongói a mediterrán országok muzsikájának, kapcsolataik megmozgatásával megszerveztek egy több helyszínből álló koncertsorozatot az olasz és a francia riviérán. A fellépések olyan jól sikerültek, hogy már a jövő nyárra is kaptak több helyről meghívást. S hogy az itthoni közönség is belekóstolhasson a bódító hangulatba, hazatérésük után a szécsényi Kubinyi Ferenc múzeum kertjében rendeztek egy vacsorával egybekötött különleges estét Bor, mámor, palóc Provence elnevezéssel, ahol klasszikus francia filmek részleteinek vetítése mellett filmzenék dallamai csendültek fel.

Hasonló rendezvényre a közeljövőben Balassagyarmaton is számíthatnak a város lakói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában