Salgótarján

2017.12.11. 14:32

„Az egyedi ajándékoknak egyszerűen lelkük van!”

Napsütéses délután Salgótarján központjától alig öt kilométerre, Pintértelepen. Forgalom alig, látszólag áll az élet – de nem Kovács Hetti alkotóműhelyében. Érkezésem után hellyel kínál és felszabadultan mesél hobbijáról. Majd’ húsz perc telik el és máris olyan szakmai fogások birtokában vagyok, amelyek segítségével egyedi papírvirágokat készíthetek én is. Merthogy ilyesmire már hazánkban is folyamatosan mutatkozik igény…

N.B.A.

kr

„Az egyedi ajándékoknak egyszerűen lelkük van!” – magyarázza Hetti, hiszen szívvel, lélekkel készíti őket. Szerinte egy ajándéknak egyáltalán nem az ára határozza meg, hogy az ajándékozott mennyire örül neki, sokkal inkább az, hogy azt mennyire adjuk szívből és mennyire ismerjük a másikat.

– Mégis hogy alakult ez „szerelem”?

– Fodrász vagyok, ahol szintén szükség van a kreatívságomra, de mindig szerettem volna valami mást is csinálni – kezdte Kovács Hetti: – Először lufiból készültek alkotások, amelyek nagyon tetszettek, de ezt nem bírta a kezem. Aztán gondoltam egyet és itthon sima fénymásoló papírból elkezdtem hajtogatni. Azért is fogtam hozzá, mert nagyon szeretem a virágokat, de leszedni mégsem jó érzés. Szerettem volna úgy virágokkal díszíteni a lakásomat, hogy ugyanakkor ne kelljen elpusztítanom őket. Az, hogy másoknak is tetszett, amit készítettem, csak inspirált a további ötletek megvalósításához. Egy gyönyörű csokor, ami soha nem hervad el, igen nagy kincs. Elképzeléseim megvalósításában sokat segít Éva barátnőm, aki pont úgy rajong az egyedi, kézműves dolgokért, mint én.

 

Fotó: N.B.A.

 

– Hogy fogadta a családod mindezt?

 – Eleinte csak hóbortnak tekintették, de támogattak. Látták, hogy elszánt vagyok, akkor sem adom fel, ha nem olyanra sikerültek az alkotásaim, amilyenre szerettem volna. Mert ugye a kreativitás tíz százaléka tehetség, kilencven pedig az elszántság. Szerencsésnek tartom magam! Sokszor nem is látszik, hogy milyen sok munka van mögötte, de egy-egy jól sikerült kompozíció és az érte kapott dicséretek után azt érzem, hogy érdemes ezzel foglalkoznom. A fiaim a legnagyobb kritikusaim. A nagyobbik, Martin büszkén jött és segített az egyik magazin címlapfotózásánál, a kisebbik, Kevin pedig azt mondta: „Anya nagyon jó irányba mész!”

 

– Miket készítesz és kinek ajánlod?

 – Alkalmi és ünnepi csokrokat, virágokkal díszített ajándékokat és háttereket. Ezek kiválóan alkalmasak arra, hogy szeretteinknek ajándékba adjuk őket. Talán úgy tudnám a legjobban kifejezni, hogy minden egyes virág egy jókívánságnak, vagy egy szeretettel teli gondolatnak tekinthető. Ballagásokra, esküvőkre, bérmálkozásra tudnám ajánlani a csokrokat, a kincses dobozok pedig bármilyen alkalomra egyedileg elkészíthetők. A papírvirágos hátterek csodálatosan mutatnak fotózásoknál, de kirakatok, üzletek falait is díszíthetik.

Fotó: N.B.A.

 

– Mik a terveid?

– Tervem rengeteg van, folyamatosan tervezgetek... Nagyon sok különböző hangulatú és stílusú kompozíciót álmodtam már meg, amit idővel szeretnék megvalósítani. E mellett fontosnak tartom a technikát minél jobban elsajátítani, majd a későbbiek folyamán tanítani, hogy szebbnél szebb alkotások születhessenek. Jó lenne, ha a csokoládét és süteményt készítő kézművesekkel összedolgozhatnék, így a termékeinkből egy igazán exkluzív ajándékot tudnánk összehozni.

 

– Mire törekszel?

– Bármit készítsek is, mindig az egyszerűségre és a harmóniára törekszem. Igyekszem ünnepi eleganciába öltöztetni a természetességet. Amikor leülök tervezni, képek és gondolatok, színek sokasága kavarog a fejemben, amelyek az elkészített tárgyakban kelnek életre. Tudom és vallom, hogy az egyedi ajándékokban ott a törődés, a figyelem és a szeretet. Mivel nincs két egyforma darab, ez még különlegesebbé teszi őket. Ezek a „meglepik” igazán a megajándékozottnak szólnak.

Ha felkeltettük érdeklődését, további információkat a www.meglepi.eu oldalon olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában