balassagyarmat

2018.11.13. 13:53

A nívódíjas rádiós szerint nagyszerű hely Nógrád

A Nógrád Megyei Prima díj gálán Olicsek Ádám, az Ipoly Televízió és a Megafon rádió munkatársa érdemelte ki a T. Német László újságíróról elnevezett Nógrád Partner Nívódíjat. A balassagyarmati fiatalember 2014 óta az Ipoly Televízió szerkesztő-riportere és gyártásvezetője, amely 97 településen látható. A Megafon Rádióban 2016 óta műsorvezetői feladatokat lát el.

Sziládi Krisztina

Olicsek Ádám már gyermekkorában vonzódott a rádiózáshoz

Fotó: Torjay Attila, NMH

– Környezetmérnöki tanulmányokat végzett Budapesten, aztán visszatért a szülővárosába, Balassagyarmatra. Hogyan lett televíziós és rádiós szakember?

– A rádiózás mindig nagyon izgatott. Talán Robin Williams-nek köszönhető, mivel gyerek korom kedvenc filmje a Jó reggelt Vietnám volt. Állandóan rádiósat játszottam egy kimustrált szalagos Teslán. De később a zene iránti elkötelezettségem vezetett a pályára.

Olicsek Ádám már gyermekkorában vonzódott a rádiózáshoz
Fotó: Torjay Attila, NMH

– Mit jelent a partneri nívódíj?

– A rádiózásban és a televíziózásban amellett, hogy eseményeket lekövetünk, tudósítunk, különböző magazinműsorokat készítünk, nagyon fontos, hogy egyfajta közvetítő szerepet is vállalunk. Mi vagyunk azok, akik a civil-, az önkormányzati, a vállalkozói vagy a kulturális szféra szereplői, illetve az Ipoly két partja között kapocsként tudunk működni. A partneri nívódíj ezt az összekötő szerepet hivatott elismerni.

– Van-e jövője a vidéki televíziózásnak és rádiózásnak?

– Az Ipoly Televízió rendszeresen készít műsorokat az M1-nek, M5-nek, A Duna Televíziónak és a HírTV-nek is. Például az M1 hírfolyamának mintegy nyolcvan százalékát a vidéki televíziók készítik. Folyamatosan bővítjük a szolgáltatásunkat, igyekszünk minél többet megmutatni a megyéből. A rádiózás pedig a leggyorsabb hírközlési mód, ezenkívül interaktív is, hiszen telefonon keresztül a hallgatók is bármikor bekapcsolódhatnak a műsorba. A közösségi média – Facebook, Youtube például – bizonytalan, ott tulajdonosi döntések alapján bármikor megváltoztathatják a tartalmat, különböző szűrőket alkalmaznak. Én biztosnak látom a televízió és a rádió jövőjét és megtaláltam a számításaimat itt vidéken. Szívesebben tudósítok a megyei eseményekről, mint ha mondjuk egy kereskedelmi tv-nél az orra alá tolnám a mikrofont egy épp felkapaszkodó celebnek. Sajnos, sokkal nehezebb a megyében lakókat meggyőzni arról, hogy egy nagyszerű helyen laknak, mint a megyén kívül élőket. Ez a nívódíj megerősít abban a tudatban, hogy van feladatunk itt bőven, de jól csináljuk azt. Egy olyan elszánt csapat tagjaként dolgozom, ahol mindenki osztja ezt a véleményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában