fél évszázados múlt

2019.03.10. 13:28

A kertészkedés szeretete tartja össze a szécsényi Kertbarátkört

Lassan fél évszázada, 1976-ban alakult meg a városban a Kertbarátkör.

Sz. F.

Gyetvai Istvánné, a kör elnöke és férje metszést végez Fotó: Sz. F.

A csoportot negyvenhárom éven át a kertészkedés szeretete és a jó barátság tartotta össze és mind a mai napig ez a két dolog a legfontosabb az egyesületben résztvevők számára.

Gyetvai Istvánné a baráti kör elnöke elmondta, hogy számukra a téli hónapokban sincs megállás. A tagság közgyűlésen értékelte az elmúlt évet, és meghatározták az idei esztendő feladatait. A tanácskozáson részt vett Stayer László, Szécsény polgármestere, aki bejelentette, hogy a Kertbarátkör működéséhez anyagilag is hozzájárul az önkormányzat.

Januárban Láng Attila kertészmérnök a palántaneveléssel összefüggő jó tanácsokkal látta el a tagságot, majd következő összejövetelükön a kora tavaszi munkálatokat, a fák metszését vitatták meg és felhívták a figyelmet a lemosó permetezés fontosságára.

Gyetvai Istvánné, a kör elnöke és férje metszést végez Fotó: Sz. F.

A szakmai jellegű rendezvények mellett a jó hangulatú, baráti összejövetelek sem hiányoztak a programok közül. Kirándulást szerveztek például a fővárosba, amely során többek között ellátogattak a budai Sziklatemplomba is. Nem maradt el a megszokott télbúcsúztató farsangi rendezvényük sem. Ezen alkalomból azért megbeszélték a soron következő tavaszi feladatokat, és tapasztalataikat is kicserélték egymással.

A tavaszi programjaik között szerepel a művelődési ház aulájában sorra kerülő magbörze, továbbá a lekvárok és befőttek cseréje.

Gyetvai Istvánné úgy vélekedett: az a tapasztalata, hogy megnövekedett az érdeklődés a kertészkedés és az egyesület iránt. Tavaly öt új tag felvételére került sor, az idén pedig már két személlyel gyarapodott a létszámuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában